Bursaspor'un savunmadaki tecrübeli isimlerinden Aziz Eraltay, hem geçen sezonu, hem de bu dönemi değerlendirdi. İlk olarak sıkıntıların yaşandığı geçen sezonu değerlendiren Aziz "Sezona çok iyi başlamıştık. Yılbaşına kadar çok önemli galibiyetler aldık. İyi futbol oynadık. 2.yarı kötü başlangıç oldu, sezonu çeviremedik. İş son maça kaldı. Gençlerbirliği maçında da bitirebilirdik fakat Trabzonspor'a karşı kazandık ve kümede kaldık." dedi. Çok hoca değişikliğinin kendilerini etkilediğini belirten deneyimli oyuncu şöyle konuştu.

Taraftara hak veriyorum
"Futbolda bir senede çok hoca değişikliği takımı etkiliyor. Her hoca geldiği vakit sıfırdan başlıyoruz. Herkesin taktik anlayışı farklı oluyor. Ama bizler profesyoneliz. Bunlara adapte olmalıyız. İkinci yarıda bunu fazla yapamadık. Taraftarlara hak veriyorum. Onlar her hafta bizi desteklemeye geliyor ve savaşan bir takım görmek istiyor. Trabzonspor maçı kariyerimde en stresli olduğum andı."

O an farklıydı
"Bursaspor'da daha önce Süper Kupa ve Türkiye Kupası finali oynamış biri olarak o an daha farklıydı. Bursaspor'un bu duruma geleceğini hiç düşünmedim. Birbirimize inandık ve başardık. Maç bitince çok rahatladık." Teknik Direktör Paul Le Guen'in takım içersinde önemli bir ağırlığının olduğunu belirten Aziz "Hocamız çok tecrübeli. Herkes ona saygı duyuyor. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz" dedi.

Hazır duruma geleceğiz
Fransız teknik adamla başarılı olacaklarına inandıklarını ifade eden deneyimli oyuncu "Bütün hocalarımız çok iyi. İdman tempomuz ağır fakat güzel. Ben tabii ki milli takıma gittiğim için Bursa'daki hazırlıklara katılamadım. Ancak takım arkadaşlarım orada da çok iyi çalıştıklarını söyledi. Başakşehir maçına kadar hazır duruma geleceğimize inanıyorum. Birkaç hazırlık maçı yaptıktan sonra tüm takım olarak o maça konsantre olacağız" diye konuştu.

Şenol Hoca sağ olsun
"4 yılım geçti Bursaspor'da. Zaman su gibi akıp gidiyor. İlk geldiğim dönem benim için zor geçmişti. Forma şansı bulamadım. Takım iyi gidiyordu. Şans bulamayınca eski takımıma döndüm, kendimi geliştirmek için. Hazır bir şekilde dönmek istedim. Şenol Hoca sağ olsun bana güvendi ve şans verdi. Şuana kadar iyi gittim. Çok güzel anlar yaşadım."

Ayrılmayı hiç düşünmedim
Aziz, Bursaspor'dan ayrılmayı hiç bir zaman düşünmediğini ifade ederek "Böyle bir şey aklıma hiç gelmedi. Geçen sezon birçok sıkıntı yaşadık. Böyle bir karar verseydim bu kolay kaçış olurdu. 2 yıl daha sözleşmem var burada. Bu kulübü çok seviyorum" dedi.

Üst sıralarda yer alırız
Tecrübeli sol bek, bu sezon ligin oldukça zor geçeceğini de söyledi. Aziz "Lig her geçen sene zorlaşıyor. Takımlar kaliteli isimler getiriyor. Ancak her şeyden önce bizim ne yapacağımız önemli. Bursaspor büyük bir kulüp. Üst sıralarda yer alacağız." şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi