Sahadan 87-80’lik skorla galibiyetle ayrılan Potanın Timsahları grubu 3 galibiyetle Nesine.Com Eskişehir Basket’in ardından  ikili averajla üçüncü sırada tamamladı. Yaklaşık 500 taraftarın izlediği müsabakayı Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetici Sezer Sezgin de protokol tribününden takip etti.

Bursaspor Durmazlar Baş Antrenörü Şemsettin Baş sezon boyunca fazla süre alamayan oyuncularını da bu müsabakada oynattı. Grubun üçüncüsünü belirleyecek olan müsabaka karşılıklı basketler ile başladı. Bursaspor Durmazlar Erdem İlter ve Salih Uğraşan ile basketler bulurken, Acıbadem Üniversitesi’nin tecrübeli oyuncusu Can Altıntığ ilk periyotta attığı 10 sayı ile takımını oyunda tuttu. İlk periyodu Acıbadem Üniversitesi 23-21 önde tamamlamasını bildi.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda tamamen rotasyona giden Şemsettin Baş, Ceyhun Şengünün, Zafer Sezer Alp, Cem Coşkun, Melih Kapucu gibi uzun süre almayan oyuncularını sahaya sürdü. Bu bölümde takımımız Erdem, Melih ce Cem Coşkun ile sayılar üretti ve soyunma odasına 3 sayı farkla 43-40 mağlup girdi.

Bursaspor Durmazlar ilk yarıdaki skor dağılımı ise şu şekilde oldu; Erdem İlter 15, Salih Uğraşan 8, Şahin Ekmen 7, Melih Kapucu 4, Cem Coşkun 4, Zafer Sezer Alp 2  

Bursaspor Durmazlar üçüncü periyoda iyi başladı. Karlo Vragoviç, Dejan Borovnjak ve Salih Uğraşan ile üst üste sayılar bulan Bursaspor Durmazlar çeyreğin bitimine 7.58 kala 3 sayı farkla 48-45 öne geçti. Çeyreğin geri kalan bölümünde Dejan Borovnjak, Mert Celep ve Erdem ilter’in basketlerine Acıbadem Üniversitesi Bracey Wrigth, Can ve Cevher ile karşılık verdi ve konuk ekip son periyoda 65-64 önde girdi.

Son periyot yine karşılıklı basketler ile geçildi. Bursaspor Durmazlar'nda Şahin, Mert ve Erdem İlter sayılır bulurken konuk ekip Uğur, Bracey ve Jason ile basketler buldu. Bitime 3.24 kala Bursaspor Durmazlar dört sayı farkla önde girdi. 78-74

Bursaspor Durmazlar son bölünde kaptığı toplarla hızlı hücumlardan sayılar buldu ve müsabakayı 87-80’lik skorla kazanarak dörtlü finalleri galibiyetle, sezonu da Türkiye Basketbol Ligi üçüncüsü olarak tamamladı.

Bursaspor Durmazlar'da Erdem İlter 19, Şahin Ekmen 18 sayı attı. Acıbadem Üniversitesi’nde ise Bracey Wrigth 13 sayı üretti.

Editör: Haber Merkezi