Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlılar ilk periyodun ilk bölümlerinde 10-13 geriye düşmesine rağmen kaptan Dilek Dedeoğlu takımı hareketlendirdi ve ilk çeyreği yeşil-beyazlılar 25-16 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğinde Mersin ekibi Bursa Büyükşehir Belediyesi BUDO Basketbol’un sert defansı karşısında pota altında etkinlik sağlayamadı ve maçın ilk yarısı 51-27 Bursa ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarısında yeşil-beyazlılar iç ve dış atışlarda isabet sağlamakta zorlanırken Mersin Üniversitesi hataları iyi değerlendiren taraf oldu ve son periyoda girerken farkı 13 sayıya indirmeyi bildi. (62-49)
Maçın son çeyreğinde sert savunma ile rakip ataklarını kesmeyi başaran yeşil-beyazlılar hücumda da etkinlik göstererek farkı açtı ve maçı da 85-59 kazanmayı bildi.;
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUDO Basketbol takım kaptanı Dilek Dedeoğlu 32 sayı 5 ribaund 5 asistle skora en çok katkı koyan oyuncu olurken, yeşil-beyazlıların Amerikalı oyuncusu Monique Oliver 15 sayı 11 ribaund, Burcu Erbaş 10 sayı 9 asistle skora en çok katkı sağlayan diyen isimler oldu. Konuk Mersin Üniversitesi’nde ise Ariel Butts 16 sayı 22 ribaunt ile takımı adına en skorer oyuncu oldu.

Editör: Haber Merkezi