Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin 13. hafta maçında Çanakkale Belediyespor ile karşılaştı. Rakibi ile Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda karşılaşan mavi yeşil beyazlılar, maçtan galibiyetle döndü.

İlk sete Birgül’ün smaçları ve Özgenur’un blokları ile etkili başlayan Nilüfer’in sultanları  teknik molaya 12-6 önde girdi. Ardından etkin oyununu sürdüren mavi yeşil beyazlı voleybolcular seti 25-13 gibi farklı bir skorla kazandı.

İkinci sette her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Ancak seti Çanakkale ekibi 25-21 kazanarak, setlerde durumu 1-1 e taşıdı. Üçüncü sette Nilüferli voleybolcular üstünlük sağladı ve seti 25-17 kazanarak, 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete file önü üstünlüğünü koruyarak başlayan Nilüfer Belediyespor teknik molayı 12-9 önde tamamladı. Ev sahibi Çanakkale Belediyepor’un etkili ataklarını savunmada başarı ile önleyen Nilüferli voleybolcular, son dakikalarda farkı açarak seti 25-19, maçı da 3-1 kazandı. Nilüfer Belediyespor’un Hollandalı yıldızı Buijs takımına kazandırdığı 21 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Nilüfer Belediyesporlular galibiyet sevincini Çanakkale’ye kadar gelerek destek veren taraftarlarla paylaştı.

 

Editör: Haber Merkezi