Türkiye’yi  CEV Volleyball Challenge Cup 2022/Women kupasında temsil eden Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı 16’lı finaller turunun ikinci maçında da rakibi TK Kaunas-VDU ile Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Maça “Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun” pankartıyla çıkan Nilüfer’in sultanları eğitim emekçilerini de unutmadı. Nilüfer Belediyespor  Kulübü Başkanı ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile  kulüp idarecilerinin de izlediği maçın ilk seti karşılıklı sayılarla başladı. Set sonlarında  Emily Maglio’nun oyuna dahil olması ile  Nilüfer Belediyespor rakibine bariz üstünlük sağladı ve seti 25-19 kazandı.

Her iki takımın karşılıklı atakları ile başlayan ikinci set çekişme ve heyecana sahne oldu. Set sonlarında hücum ve savunmada daha az hata yapan Nilüfer’in sultanları bu seti de 25-22 kazanarak setlerde durumu 2-0 yaptılar. Mücadelenin son bölümüne hızlı başlayan Nilüfer ekibi baştan sona üstün götürdüğü seti 25-07 gibi açık farkla önde tamamlayarak, 3-0’lık skorla adını son 16 turuna yazdırdı.

Maç sonunda ise sahada dostluk rüzgarları esti. Başkan Turgay Erdem maç sonu sahaya inerek her iki takım oyuncularını mücadelelerinden dolayı kutladı ve günün anısına hediyeler verdi. Kupada son 16 turuna yükselen Nilüfer Belediyespor’un bir sonraki turdaki rakibi İspanya’nın Tenerife LA LAGUNA ile Hollanda’nın Apollo 8 BORNE  takımları arasındaki karşılaşmada tur atlayan ekip olacak.

Editör: Haber Merkezi