2016-2017 sezonunda Voleybolda efeler ligini 6'ncı sırada tamamlayarak ilk kez Avrupa kupalarında boy gösterme hakkını elde eden İnegöl Belediyespor, başarının mimarlarından olan antrenör Levent Zoroğlu ile yola devam kararı aldı. Geçtiğimiz hafta tamamlanan sezonun ardından Bakan Kupası öncesi yeni sezon için Zoroğlu ile 1 yıllık sözleşme yapma kararı alan Turuncu Lacivertli yönetim, bugün tecrübeli çalıştırıcı ile sözleşme imzaladı.

EN ZİRVE SEZONUMUZU YAŞADIK
İnegöl Belediyespor tesislerinden gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı ve Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Kulüp Başkan Yardımcısı Şakir Furkan Baştürk ve Voleybol Şube Sorumlusu Nuhi Solak'ta katıldı. İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Başkan Aktaş, 2016-2017 sezonunu geçen hafta Perşembe günü itibariyle tamamladıklarını hatırlatarak "Öncelikle 6'ncılık derecesinin elde edilmesinde ve Balkan Kupasına gidilme noktasında verilen gayrette emek ve katkısı olan tüm yönetici arkadaşlarıma, çok değerli teknik heyete ve sporcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnegöl bir voleybol şehridir. Artık bu gerçek bütün Türkiye tarafından kabullenilmiştir. Avrupa sathında verilecek mücadele bunu daha da taçlandıracaktır. Allah'a şükürler olsun ki dolu tribünlere maçlar oynadık. Çok heyecanlar, keyifler yaşadık. Belki bazen kaybettik, bazen kazandık. Ama 7 senedir geldiğimiz noktada en zirve sezonumuzu yaşadık" dedi.

YENİ SEZON PLANLAMASI YAPILIYOR
Güzel geçen sezonun ardından yeni sezonla ilgili planlama çalışmalarının da zaman kaybetmeden başladığını kaydeden Aktaş, "Hayat devam ediyor ve önümüzdeki sezonun planlamalarını da şimdiden başlatmamız gerekiyor 2017-2018 sezonu için. Bununla ilgili gerek yönetici arkadaşlarımız gerek teknik heyetimiz gerekli irtibatları ve görüşmeleri sağlıyorlar. Tabi Balkan Kupası ve detaylarıyla ilgili süreç tam olarak belli olduktan sonra federasyon tarafından biz gerekli detaylı bilgileri de sizlere vermiş olacağız. Geçen yıl iyi bir takımımız vardı. Amacımız genel anlamda takımımızı muhafaza etmek. Muhakkak ki giden arkadaşlarımız olacak, yeni katılan arkadaşlarımız olacak. Ve teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda da özellikle Kulüp Başkan Yardımcımız Şakir Furkan Baştürk ve Voleybol Şube Sorumlumuz Nuhi Solak Başkanlığında yönetici arkadaşlarımız gerekli irtibatları ve görüşmeleri yapacaklar" diye konuştu.

ZOROĞLU İLE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ
Aktaş, her işte olduğu gibi önceliğin yapılanmanın başı olan antrenör olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "Alfabenin A'sı gibi bu işin başının da bu işin antrenörü yani 1'inci hocası olduğunu hepimiz biliyoruz. Levent Zoroğlu geçen yıl ilk kez çalıştığımız hocamız. Sağ olsun güzel bir sezonu hep beraber yaşamamıza vesile oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde de tekrar kendisiyle anlaşmayla alakalı karar verdik. Gerekli görüşmeler yapıldı ve bugün itibariyle bunu resmiyete dökmüş olacağız. İnşallah önümüzdeki günlerden itibaren Levent Zoroğlu'yla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hedeflerimiz var. Nasip olursa hemen akabinde Levent Zoroğlu'nun çalışacağı ekiple alakalı arkadaşlarımız yine sizlerin huzurunda gerekli anlaşmayı, görüşmeyi yapacaklar. Sporcularımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Kendi bünyemizdeki oyunlarla ön anlaşmalar yaptıklarımız var. Hepsi imza aşamasına geldiğinde birer birer sizinle bu gelişmeleri paylaşacağız. Dışarıdan görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Nihayetinde belki sezon yeni bitmiş gibi gözükebilir henüz Mayıs'ın başındayız ama takdir edersiniz ki bu sene Balkan Kupası var ve inşallah bu kupayı alırsak akabinde Challege Cup'tan devam etme durumundan dolayı daha erken hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biraz da acelemiz bundan dolayı."

VOLEYBOL HEYECANI ARTARAK DEVAM EDECEK
Açıklamasının sonunda İnegöl'de voleybol heyecanının artarak devam edeceğine dikkat çeken Aktaş, "Önümüzdeki yıl 8'inci yılımızda çok daha güzel anları yaşatmak, insanlara çok daha güzel keyifler vermek, aynı zamanda gençlerimize voleybolla ilgili daha iyi hedefler koydurabilmek adına çalışmalarımız devam edecek. Ben tekrar hem hocamız için hem bizler için hem İnegöl için bu anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Beklentilerimizi, hayallerimizi ve heyecanımızı biliyor. İnşallah bunu bir adım daha öteye götürmenin hesabı içerisinde olur" ifadelerinde bulundu.

GÜZEL BİR SEZONUN DEVAMI OLACAK
İnegöl Belediyespor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli çalıştırıcı Levent Zoroğlu ise güzel bir sezonun devamı için birliktelik kararı alındığını belirterek "Geçen yıl başta Belediye Başkanımız ve yöneticilerimiz bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Güzel bir sezon geçirdik. Burada herkesin çok büyük katkısı var. Belediye Başkanımızdan, yöneticilerimizden, teknik heyetimizden, oyuncularımızdan, belediyedeki çalışanlarımızdan Gençlik Spordaki çalışanlarımızdan, İnegöl halkına, seyircisine herkesin bunda çok büyük katkısı var. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir sezonun devamı olmasını ümit ediyorum. Hayırlı olsun" dedi. Açıklamaların ardından Başkan Aktaş ve Zoroğlu yeni sezon için 1 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Editör: Haber Merkezi