Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Voleybol Efeler Ligi’nde normal sezonun geçtiğimiz Pazar günün oynanan karşılaşmalarla sona ermesinin ardından Salı günü makamında basın toplantısı düzenleyerek sezon değerlendirmesi yaptı. Belediyespor Voleybol Antrenörü Levent Zoroğlu ile birlikte Belediyespor Başkanvekili Furkan Baştürk, Voleybol Şube Sorumlusu Nuhi Solak ve Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt’un da katıldığı basın toplantısında, parkenin prenslerinin hedefinin Avrupa olduğu vurgulandı.

Basın toplantısında konuşan İnegöl Belediyesi ve Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, genel bir durum değerlendirmesi için bir araya geldiklerini ifade ederek “Bugün çok değerli yöneticilerimiz ve İnegöl Belediyespor Voleybol takımımızın hocasıyla birlikte geride bıraktığımız sezonu değerlendirmek ve açıkçası Play Off öncesi genel bir durum değerlendirmesi yapmak adına bir araya geldik” dedi.

6 BUÇUK YILDA ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATILDI
İnegöl’de İnegöl Belediyespor marifeti ile salon sporlarına ciddi bir ilgi alaka oluştuğunu kaydeden Aktaş, 2009 yılı Aralık ayında kurulan ve henüz 6 buçuk yaşında olan Belediyespor’un gerçekten bu süreç zarfında çok güzel işlere imza attığını belirterek “Voleybol branşı başta olmak üzere diğer branşlarımızla alakalı lisanslı sporcularımız oluştu. Bu durum okul takımlarının başarılarına da yansıdı. Yaz spor okulu ve kış spor okullarıyla beraber özellikle eğitim öğretim hayatı devam eden çocuklarımızın sporla yakınlaşması sağlandı. Başkanlık Kupasıyla bu işler taçlandırılmaya çalışıldı ki bunda da ciddi bir mesafe aldığımızı ve bu noktada şehirde ciddi bir ilgi alaka uyandığını hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESPOR TÜRKİYE’NİN DEVLERİNİ GERİSİNDE BIRAKTI
İnegöl Belediyespor’un Beşiktaş, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediye gibi dev kulüpleri geride bıraktığını da vurgulayan Aktaş, “Bu yıl itibariyle voleybolun süper ligi diye tabir edilen Efeler Ligi’nde 4’üncü sezonumuzu geride bıraktık. Yeni bir hocayla, yeni takviye ettiğimiz oyuncularla ve özellikle 3 yabancı oyuncumuzdan 2’si yenilenmiş haliyle yeni bir sürece başladık. Belki belli riskler taşıyorduk ama Allaha şükürler olsun Pazar günü itibariyle Urfa’da son maçımıza çıktık ve İnegöl Belediyespor olarak 40 puanla 6’ncı sırada sezonu tamamladık Beşiktaş, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye gibi takımlar altımızda olmak kaydıyla. Tabi bu geçen yıl yaptığımız 8’incilikten sonra güzel bir başarıydı açıkçası. Hem puansal olarak hem de sıralamada yerimiz iyiydi” açıklamalarında bulundu.

2 GALİBİYET TEMSİLCİMİZİ AVRUPA’YA UÇURACAK
Başkan Aktaş, bundan sonraki süreç ve Avrupa hedefine ilişkin de konuştuğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İnegöl Belediyespor olarak 5 yıllık süreç zarfında hedeflerimiz vardı. Allah’a hamdolsun 4’üncü yılımızda bu hedeflere ciddi şekilde yaklaştığımızı görüyoruz. 6 Nisan tarihinde Ankara’da, 9 Nisan tarihinde de İnegöl’de olmak kaydıyla grup 3’üncüsü olan Ziraat Bankasıyla karşılaşacağız. Biliyorsunuz 1’inciyle 8’inci, 2’nciyle 7’nci, 3’üncüyle 6’ncı ve 4’üncüyle de 5’inci olmak kaydıyla müsabakalar yapılacak. İlk maç Ankara’da. İkinci maç ise 9 Nisan tarihinde 17.00’da İnegöl’de. Aynı gün İnegölspor’un da maçı var. 15.00’daki İnegölspor maçından sonra 17.00’da da tüm sporseverleri spor salonumuza Belediyespor’umuzu desteklemeye bekliyoruz. Karşılıklı galibiyetler alınması durumunda 3’üncü bir maç 12 Nisan Çarşamba günü Ankara’da oynanacak. Ama 2 maçın 2’sini de kazanan takım ilk 4’e kalıyor ki bu da direk Avrupa’ya gitmek demek.”

TÜM TAKIM İNANMIŞ DURUMDA
Play-Off çeyrek final müsabakalarında Ziraat Bankası ile oynanacak kritik iki karşılaşma öncesi takımın durumunun da gayet iyi olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Takımımıza güveniyoruz. Form durumumuz iyi. Sene başında sakatlanan Cansın haricinde sakat bir oyuncumuz söz konusu değil. Teknik heyetimiz de yönetimimiz de sporcu kardeşlerimiz de bu işe inanmış durumda. Biz en güzel başarıyı burada çıkarmak durumundayız ama ben öncelikle bu 22 maçlık periyotta önce bu başarıyı sağlayan çok değerli hocamızı, ekibini, sporcu kardeşlerimizi ve yönetim kurulumuzu kutluyorum. Öyle maçlar oldu ki seyircimizden aldığımız o güçle ve destekle maçlarda taraftarımızın gücü bizim için büyük bir koz oldu ve maçları çevirdiğimiz oldu. Nihayetinde elde ettiğimiz 40 puan ve şehirde estirdiğimiz bu hava bana göre sıradan bir başarı değil. Gerçekten alkışlanması gereken bir başarı. Emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi gözler Play Off maçlarında. Müsait olan herkesi 6 Nisan’da Ankara’daki maça beklediğimizi, 9 Nisan tarihinde de saat 17.00’da muhakkak suretle o coşku ve heyecanı hep birlikte yaşamamız gerektiğini ben bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

İLK 4’E GİREMESE DE AVRUPA’YA GİTME İHTİMALİ VAR
Belediyespor’un ilk 4 arasında yer bulamasa dahi Avrupa kupaları konusunda şansı olduğunu belirten Aktaş, “İnşallah ilk 4’e kalırız ve Avrupa zaten garanti olmuş olur. Ama kalınmaması halinde de 2’nci 4 için klasmanda oynayacağımız maçlarda 5’incilik halinde yine Avrupa kupaları yapmak mümkün. 6’ncılık halinde de Balkan Kupasından Avrupa kupalarına eğer derece elde edilirse terfi etmek mümkün. Ben koca koca şehirlerin takımlarının düşmeme korkusuyla, hatta düşerek voleybolla tanıştığı bir ortam içerisinde bu güzel başarıya imza atan ve bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. İnegöl Belediyespor’un salon sporlarıyla alakalı 2009’dan itibaren attığı temellerin ne kadar sağlam bir şekilde yükseldiğini bir kez daha görmenin mutluluğunu ifade ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi