Türkiye Voleybol Bayanlar 1.Ligi’nin önemli karşılaşmasını Bursaspor Kulübü Başkanı li Ay da protokol tribününden takip etti. Karşılaşmanın ilk seti başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Setin ilk bölümünde konuk ekip yabancı oyuncusu Dos Santos’un etkili oyunuyla ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf oldu.

Filenin Timsahları setin ikinci bölümünde oyuna ağırlığını koydu ve Bahar, Litovchenkko ve Melis Ece Yurtsever’in sayıları ile ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Setin son bölümünde etkili servislerle rakibine üstünlük sağlayan Filenin Timsahları 29 dakika süren seti 25-21 kazanmasını bildi.

Müsabakanın ikinci setine Bursaspor iyi başladı. Litovchenko, Bahar ile sayılar bulan Filenin Timsahları ilk teknik molaya 8-4 önde giren taraf oldu. Setin ikinci bölümünde Bursaspor etkili oyununu devam ettirdi ve 10’a 4 üstünlüğü yakaladı. Bu dakikada konuk takım antrenörü Uğur Baysal mola aldı.

Molanın ardından her iki takımda karşılıklı sayılar aldı ve Bursaspor ikinci teknik molaya farkı koruyarak 16-10 önde girdi. Setin son bölümünde Balıkesirli sporcular Elena’nın kullandığı etkili servisleri karşılamakta güçlük çekince fark açıldı ve Filenin Timsahları bu seti de 25- 13 kazanarak durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete konuk ekip etkili başladı. Yabancı oyunları Dos Santos ve Aysun Güler ile sayılar bulan Balıkesir BŞB ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Setin ikinci bölümünde oyuna ağırlığını koyan Filenin Timsahları file üstünden Litochenko’unun etkili servisleri ve Bahar’ın file üzerinden bulduğu smaç sayıları ile ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi.  Karşılaşmanın son bölümünde Emel Kaplan’ın etkili servisleri ile rakibine zor anlar yaşatan Filenin Timsahları seti 25-17 maçı da 3-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Editör: Haber Merkezi