Cengiz Göllü Voleybol salonunda oynan karşılaşmanın ilk setine servis hatasıyla başlayan yeşil-beyazlılar bir anda 3-0 geriye düşse de toparlanarak bulduğu 11 sayılık seri ile skoru 11-4’e getirdi. Rakibin farkı azaltma çabalarına file üstünde bloklarıyla cevap veren Büyükşehir’in sultanları bu seti 25-11 geçerek setlerde durumu 1-0 yaptı.

Maçın ikinci setinde de rakibine öne geçme şansı tanımayan Bursa temsilcisi, bu seti 25-15 ile geçmeyi bildi. Her iki takımın da uzun rallilerle tribündeki seyircilerden bolca alkış aldığı maçın üçüncü setinde yeşil-beyazlılar kısa süre rakibin gerisinde kalsa da 16-14 önde girdiği ikinci teknik molanın ardından vitesi iyice artırarak 25-19 ile seti tamamlamayı başardı ve sonucu ilan etti. (3-0)

Bu sonucun ardından avantaj sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, play-off ikinci etabı rövanş maçında 22 Nisan Cumartesi günü Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar buradan da puan aldığı takdirde Çanakkale Bld – Halkbank eşleşmesinin galibiyle 5./6.’lık maçları oynayacak.

Editör: Haber Merkezi