‘Lider olmanın dayanılmaz ağırlığı’ isimli oturumda konuşan Avcı, “Bu yıl ilk kez ‘şampiyonluğa oynuyoruz’ dedim. Geçen yıl böylece bir deneyimimiz yoktu. Bunu anlatmak bize bir ağırlık getirecekti. Lakin natürel ama doğru içe istiyorduk. Bu yıl oyuncu kalitemiz arttı, bununla birlikte birincil yarıda gösterilen performans bizi bunu söylemeye itti. Önemli camialarla baş etmek kolay yok. Hoş bir yarış, umarım seyirci sayısının arttığı oyun kalitesinin arttığı bir rekabet olur” diye konuştu.

“Arda Turan’ın aktarma süreci devam ediyor”

Arda Turan’ın transfer süreciyle ilgili konuşan Avcı, “Arda Turan, kolay bir transfer gibi durmuyor. Arda ile ilişkimiz Galatasaray altyapısında başladı. Arda da 87 grubunun kıymetli oyuncularından bir tanesiydi. O da ailemin bir oğlu gibidir. Her aldığı kararda düşünce alışverişi yaptığımız birisidir. Hiçbir seçeneği kalmazsa kariyer planlamasında bu kapının ona açık olduğunu söylemiştim. Başkan ‘böyle bir şey olsa ister misin’ dedi. Ben de ‘isterim’ dedim. Arda buna evet diyebilir fakat yüksek bedelle Barcelona’ya aktarma olmuş bir isim. O nedenle transferi kolay değil. Çalışıp sakatlık yaşamazsa takıma yararlı olacağını düşünüyorum. Işlem devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Nereye gideceğini bilmediğim bir süreci yaşıyoruz”

Avcı, kariyeri ile ilgili gelecek hedeflerinin sorulması üzerine, “A Milli Takım her yerli teknik direktörün en büyük tepe noktasıdır. Olumlu olumsuz bunu yaşadım. İyi tecrübeler edindim. Büyük takımlardan da önerge aldım, ardından Milli Takım’dan da öneri aldım. Fakat bugün nereye gideceğini bilmediğim bir süreci yaşıyoruz. Ben kimseyi sözde yolda bırakmadım. Bu proje devam ediyor. Avrupa’da antrenörlük yerine getirmek için Milli Ekip’la veya kulüp takımıyla uluslararası galibiyet galip gelmek gerekiyor. Umarım önümüzdeki süreçte bunu başarma şansı bulurum” cevabını verdi.

“Sistem oyuncuyu değerli ayla getirir”

Arda transferinin gerçekleşmesi halinde magazinsel yönünün takıma zarar verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Avcı, “Benim tanıdığım en duygusal insanlardan biri. Arda ile hayatın içinde de dışarıda da konuşuyoruz. Transfer gerçekleşirse onun iyice futbola odaklanacağını düşünüyorum. Sistem oyuncuyu kıymetli hale getirir. Sistemin dışına çıkmayacak her oyuncuya kapımız açık. Emre neden alınıyor dendi. Sahadan çıkarken alkışlandı. Bu oyuncuları kolay bulmuyoruz. O yüzden iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

“Iyice işime odaklıyım”

Son günlerde gündeme gelen kulübün satılacağı iddialarına da cevap veren Avcı, “Ben başkanla bu konuları konuşan biri değilim. Bir teknik direktörün bu konuların dıştan kalması taraftarıyım. Ben ayrıntılarıyla işime odaklıyım. Nasıl daha iyisini yapabilirim diye odaklanıyorum. Bugün dünyada dev kulüplerin yabancı sermayeleri var. Kulüp için iyi olacaksa niçin olmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak: Tayfun