Ligde bu sezon kariyer rekorunu kırarak şu ana kadar 38 gol atan İbrahimovic'in kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve haliyle yıldız futbolcunun adı birçok kulüple anılıyor. Önemli açıklamalarda bulunan 34 yaşındaki oyuncu, takımındaki geleceği hakkındaki soruya, "Vaziyet ortada. Neler olacağını göreceğiz. Herkesle görüşme halindeyiz. Paris Saint-Germain ile görüşüyoruz, bana ilgi gösteren diğer kulüplerle görüşüyoruz. Zaman neler gösterecek, göreceğiz. Bugün için bu soruya yanıt veremem. Görelim bakalım, bugünlük pozitif olalım." şeklinde yanıt verdi.

İbrahimovic, "Gelecek sezon hangi takımda olacağını ne zaman öğrenebileceğiz?" şeklindeki soruya ise gülerek şöyle yanıt verdi: "Her şey resmiyete döküldüğü zaman nerede olacağımı öğreneceksiniz. Ben de zaten ancak o zaman nerede oynayacağımı öğrenmiş olacağım. Bu soruya şu an Casinomaxi yanıt vermek zor. Zamanı geldiğinde bu sorunun yanıtını hem ben öğreneceğim, hem de siz öğreneceksiniz. Tüm dünya bu sorunun yanıtını öğrenecek çünkü herkes bunu merakla bekliyor. Ve ben bugün için bu yanıta sahip değilim." Ligue 1'de asist krallığı sıralamasının da zirvesinde bulunan ve kariyerinin en üretken sezonunu geçiren Ibrahimovic, Fransa Kupası'yla birlikte kariyerindeki 30. kupayı kazanmaya çok yakın ve aynı zamanda ligin bitimine iki hafta kala Ligue 1'de bir sezonluk gol rekoru olan 44 golün de 6 gol uzağında.

44 gollük rekorla ilgili görüşlerini esprili bir dille anlatan İsveçli yıldız, "(Gülerek) Bu rekoru kırmak için sadece bir maç bile bana yeter! Cidden, hiçbir şey imkansız değildir ama bu rekor şu an için odaklandığım bir şey değil. Kendimi iyi hissettiğimde ve iyi oynadığımda goller de kendiliğindne geliyor.  Sahaya çıktığımda '4 veya 5 gol atmalısın' diyebilecek bir noktadaysam asla umutsuz olmam. Goller kendiliğinden gelir. Şu an takım çok iyi oynuyor, ben de takımıma yardım ediyorum, takım da bana yardım ediyor. Goller de bu şekilde gelmeye devam edecektir. Sadece fırsat geldiğinde dikkatli ve konsantre olmam gerekiyor."  diye konuştu.

Kariyerindeki 30. kupaya ulaşmanın bir adım gerisinde olan Ibrahimovic, kupa kaldırmanın kendisine hissettirdikleriyle ilgili soruya da şöyle yanıt verdi: "Oynadığınız sürece her şeyi aynı şekilde hissetmezsiniz. Elbette kupayı kaldırdığınız o an sihirli bir an oluyor. O an tarihe geçiyor ve kitaplara yazılıyor. Ama kupa kazanmanın ne anlama geldiğini gerçek olarak futbolu bıraktığımda anlayacağımı düşünüyorum. Futbola başladığımda, gençken, her zaman olabildiğince çok şampiyonluk yaşamak istediğimi söyledim çünkü insanların hatırlayacağı şey budur.”

İşte Ego’ların tavan yaptığı zamanlar ve İbrahimovic’le birebir röportaj’dan bazı kesitler.

+Muhabir:"İsveç, 2014 Dünya Kupası'nda olmayacağına göre turnuvayı kim kazanır?
-Zlatan: "Umrumda değil. Ben tatile gidiyorum."

*Zlatan: Merhaba @Twitter, Yarın için Zlatan'ın 140 karakterden fazlasına ihtiyacı var. Lütfen bu kuralı Zlatan için değiştirir misin?

+Muhabir: "Zayıf ayağınla müthiş bir gol attın.
- Zlatan Ibrahimovic: "Benim zayıf ayağım yok."

"En iyi olduğumu bilmem için Ballon d'Or'a ihtiyacım yok."

"Arsene Wenger beni 17 yaşındayken seçmelere almak istedi ancak geri çevirdim. Zlatan seçmelere girmez."

"Futbolcu olmasaydım bir suçlu olurdum. Küçükken antrenmana gitmek için bisiklet çalıyordum."

+Sandro Rossel(Barcelona başkanı): "Seni satmak iş hayatımda yediğim en büyük kazık."
-Zlatan Ibrahimovic: "Bu kötü başkanlığının bir sonucu."

+Muhabir: Ajax'ın 9 maçta 9 puan kaybedebileceğini düşünüyor musun?
-Zlatan: "Hesaplarıma göre Ajax 3 maçta da 9 puan kaybedebilir." J

+Muhabir: "Karına doğum gününde ne aldın?
- Zlatan: "Hiçbir şey. Zaten Zlatan'a sahip."

+Muhabir: "Sence oyun tarzın İsveç mi Yugoslav tarzı mı?"
- Zlatan: "Zlatan tarzı."

"Barcelona'ya transfer olmak gibi bir hayalim hep vardı. Ancak bazı şeylerin hayalde kalması gerektiğini anladım"

 
Editör: Haber Merkezi