Yıldırım Belediyesi, sporda da önemli yatırımları ilçeye kazandırıyor. Yiğitler Mahallesi’nde inşa edilecek spor tesisi Yıldırım’a değer katacak.

Yıldırım Belediyesi’nin öncelikli hizmet grupları arasında yer alan çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Erikli Mahallesi’nde ve Emirsultan Anadolu Lisesi’nde yapımı tamamlanan spor ve sosyal tesislerinin ardından Yiğitler mahallesine de inşa edilecek tesisler çocuklara ve gençlere hizmet verecek. Yiğitler Mahallesi’ne kazandırılacak spor tesisinde 1125 metrekare halı sahanın yanı sıra 151 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 205 metrekarelik tesis binası yer alacak.

SPORDA ÖNCÜ YATIRIMLAR

İlçeyi spor şehri kimliğine kavuşturmayı amaçladıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemiz 250 bin genç nüfusumuzla spor için büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli doğru şekilde kullanarak sporda marka şehir hedefini tam anlamıyla yerine getirmek için spor tesisi yatırımlarımızı Yıldırım’a kazandırıyoruz” dedi. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırarak spor şehri vizyonunu genişleteceklerini de vurgulayan Başkan Edebali, Sadece Yıldırımlı değil tüm Bursalı çocukların ve gençlerin istifade edebileceği yegane bir tesis olacak. Genç kuşaklarımızı, çocuklarımızı geleceğe taşırken ilme, tarihe, kültürel değerlerine bağlı olarak sporla yetiştirerek geleceğimizi sağlam temeller üzerine kuracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi