Arabayatağı Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvanın açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra TFF Amatör İşler Kurulu Üyesi Cemal Vardar, TFF Bursa İl Başkanı Mustafa Beşen, Büyükşehir Spor Kulübü Başkan Vekili İlhan Satık, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Arabayatağı Spor Kulübü Başkanı Süleyman Durak ve 2. Başkanı Mehmet Güleç ile çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

Törende konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Turnuvaya başta Bursa takımları olmak üzere İstanbul, İzmir ve Manisa’dan katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Turnuvada mücadele eden tüm çocuklarımızı kutluyor, eğitim yaşamlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Geleceğimiz emin ellerde
Sportif faaliyetlerin okul eğitiminin yanında çocuk gelişiminde büyük önem arz ettiğini de vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sportif organizasyonları gerçekleştirirken, evlatlarımızın akademik çalışmalarını ihmal etmeden geleceğe hazırlıyoruz. Fiziksel aktiviteler yapan çocukların okul başarısı da artar. Sağlıklı ve donanımlı nesiller inşa ederken yavrularımızın sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri en büyük hedeflerimizden biri” şeklinde konuştu. Yıldırım’da kültür, sanat ve sporla ilçenin geleceğine yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Edebali, “Söyleşi, konferans, sempozyum, tiyatrolar, kültür turları, münazara yarışmaları ve şehir pasaportu projelerimizle ilçedeki çocuklarımıza ulaşıyoruz. Yavrularımız spor yapma imkanının yanı sıra yeni arkadaşlık ve dostluklar kurma fırsatı yakaladılar” şeklinde görüşlerini belirtti. 

Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür
TFF Amatör İşler Kurulu Üyesi Cemal Vardar ise turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen Arabayatağıspor’a ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da sporculara başarılar dileyerek Yıldırım’ın spor alanında önemli bir konuma geldiğini belirtti. Arabayatağı Spor Kulübü Başkanı Süleyman Durak ise turnuvayı uluslararası konuma getirmek amacıyla çalışmalarını devam ettirdiklerini ifade ederek turnuvanın destekçisi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

Turnuva çekişmeli mücadelelere sahne oluyor
Geleceğin futbol yıldızı olmaya aday 12 yaş altı futbolcuların mücadele ettiği ve 6’sı profesyonel 10’u amatör olmak üzere 16 takımın yer aldığı Yıldırım Belediyesi Başkanlık Kupası, izleyenlere keyifli bir futbol şöleni yaşatıyor. Akhisar Belediyespor, Altınordu, Beşiktaş, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra Bursa’dan Yıldırım Belediyespor, Arabayatağıspor, Dikkaldırımspor, İnegölspor, Kafkasspor, Kaplıkaya Kültürspor, Milletspor, Nilüfer Beşevlerspor, Orhangazi Futbol Kulübü ve Yeni Karamanspor’un katıldığı Yıldırım Belediyesi Başkanlık Kupası, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oluyor.

A GRUBU: Beşiktaş(A1), Eskişehirspor(A2), Yeni Karamanspor(A3), Nilüfer Beşevlerspor(A4)

B GRUBU: Fenerbahçe(B1), İnegölspor(B2), Arabayatağıspor(B3), Milletspor(B4)

C GRUBU: Galatasaray(C1), Kafkasspor(C2), Yıldırım Belediyespor(C3), Kaplıkaya Kültürspor(C4)

D GRUBU: Akhisar Belediyespor(D1), Altınordu(D2), Orhangazi F.K.(D3), Dikkaldırımspor(D4)

Editör: Haber Merkezi