Yıldırım Belediyesi tarafından Yıldırım Spor Kompleksi’nde inşa edilen Çocuk Cimnastik Merkezi’nin açılışı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından gerçekleştirildi. 300 metrekare alana inşa edilen ve içerisinde tırmanma duvarları ile temel cimnastik eğitimi aletleri bulunan tesiste 4-10 yaş grubu çocukların eğitim alarak sporla büyümeleri sağlanacak. Açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Belediye Meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar, sporcular, STK temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, en önemli yatırımın insana yapılan olduğunu ve bu bilinçle hizmetler ürettiklerini söyledi. Açılışı gerçekleştirilen ‘Çocuk Cimnastik Merkezi’ ile yılda 3 bin çocuğun fiziksel aktivitelere katılmasına olanak sağlanacağı bilgisini de veren Başkan Edebali, “31 mahallemizdeki YIL-MEK okul öncesi sınıflarında 2 bin 264 çocuğumuz eğitim görüyor. Her ay 10 bine yakın çocuğumuza ‘Alo Tiyatro’ projesi sayesinde tiyatro izletiyoruz. İlçemizdeki 6. sınıf öğrencilerine de Bursa’yı gezdirerek tarihi öğretiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve yarının yöneticileri. Sanatı, kültürü, bilimi bilen nesiller olarak yetişmeleri gerekir” diye konuştu.
 
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ YILDIRIM’A YAPILACAK 
Gençlerin hayata hazırlanırken spor alanlarına ihtiyaçları olduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandıracağız. İlçemiz çok daha fazla sayıda önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak” dedi. Yıldırım’da spor konusunda ciddi bir potansiyel olduğunu da belirten Başkan Edebali, “Bunu ortaya çıkarmak ve çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan vazgeçerek spor yapmalarını sağlayacağız. Yıldırım’da geleceğin sporcuları yetişecek. Bunun için de Türkiye'nin en büyük spor kompleksini yakında Yıldırım'a kazandıracağız ve daha da büyük müsabakalara ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Açılışta konuşan Büyükşehir Queenbet Başkanvekili Şükrü Köse ise, Yıldırım’ın sporda büyük bir atak içinde olduğunu belirterek “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla gece gündüz Yıldırım’a hizmet eden Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye kazandırdığı bu tesis nedeniyle teşekkür ederim. Spor sayesinde sağlıklı yetişecek nesillerin yetişmesinde verdikleri emekten dolayı kendisini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ve sporcular, Çocuk Cimnastik Merkezi’ni gezerek bilgi aldılar.
Editör: Haber Merkezi