Bursa’ya yatırımlarıyla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle kentin tüm ilçelerinde çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri’ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla, Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonunda organize edilen ‘Sağlıklı Yaşam ve İlçe Spor Şenliği ’, Yenişehir Gençlik Hizmetleri Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, programın açılışında yaptığı konuşmada, geleceğimizin teminatı olan güzel yavrularımızla olmanın keyfini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi´nin spora katkısının süreceğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü ; "Spor alanında büyük yatırımlar yaptık. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için ne yapsak az. Gençlerimize, çocuklarımıza daha fazla hizmet edebilmek, sağlıklı nesiller yetişmesine vesile olmak ve sporcu gençlik yetiştirmek adına Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyelerimiz, Milli eğitim müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışıyoruz" dedi. Var olan spor tesisleri ile mini olimpiyatlar yapılabileceğinin altını çizen Karlık, yapılan bu yatırımlar sayesinde bu tür Matadorbet etkinliklere katılım oranın her geçen gün artması sporcu gelecek adına umut verdiğini sözlerine ekledi.

Sağlam güç birliği
‘Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri’nin 2. yılını doldurduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında büyük bir güç birliğinin yaşandığını söyledi.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise bu tür faaliyetlerin önemine değinirken desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi