Üniversite öğrencilerinin sporla buluştuğu ÜniSporFest, heyecan dolu ve çekişmeli müsabakalarla tamamlandı. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği ÜniSporFest, 13-17 Nisan tarihleri arasında Görükle Spor Parkı’nda gerçekleşti.

9 branş, 12 kategoride düzenlenen festivale, üniversite öğrencilerinin katılımı bu yıl daha da yoğundu. Toplam bin 117 öğrencinin çeşitli spor karşılaşmalarına katıldığı festivalin finalleri renkli görüntülere sahne oldu. Final karşılaşmalarını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcıları Osman Ayradilli ve Zafer Yıldız ile birlikte izledi.

Çekişmeli geçen finallerde dereceye girenlerin belli olmasının ardından ödül törenine geçildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SPORLA BULUŞUYOR

ÜniSporFest Öğrenci Temsilcisi Canberk Demirayak, Nilüfer Belediyesi sayesinde sporun birleştirici gücü ile bir araya geldiklerini ifade etti. Demirarayak “300 öğrenci ile başlayan organizasyonumuza katılım, her yıl artıyor. Bir sonraki etkinliğimiz, öğrenci arkadaşlardan gelen talepler doğrultusunda daha da geliştirilecek” dedi.

Öğrencilerin alkışlı tezahüratları ile kürsüye gelen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de festivalin, öğrencilerin istekleri doğrultusunda hazırlandığına dikkat çekti. Erdem, “ÜniSporFest, Nilüfer’in markalarından biri haline geldi ve bu da bizi gururlandırıyor.  ÜniSporFest aracılığıyla siz gençleri sporla buluşturup, yoğun ders temposu arasında bir nefes aldırmak istedik. Bir sonraki buluşma için şimdiden hazırlıklarınızı yapın. Bu festivali nasıl geliştirebileceğimize dair önerilerinizi getirin. Sizlerden talebim, önümüzdeki yıl ÜniSporFest’te daha çok branşta katılım sergilemeniz. Ayrıca sorunlarınızla ilgili konularda da önerilerinize açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi. Erdem, üniversite öğrencilerini kucaklayan etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese ayrıca teşekkür etti.
5 gün süren ÜniSporFest’te dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız, Osman Ayradilli, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Atakan Çorbacı ve Onur Uslu ile mahalle muhtarları verdi.

ÜniSporFest’te dereceye giren takım ve sporcular şöyle:   

FUTBOL
1. Real Mardin
2.Rafikspor
3.Varak Vurak Kurbağa

BASKETBOL
1.Nevresim Takımı
2. Verder Veremem
3. CİF

VOLEYBOL
1.BESYO
2.Fıstık Team
3.Kara Kutu

PLAJ VOLEYBOLU
1.Yıldız
2.Kaybedenler
3.Devalt

MASA TENİSİ
1.Alper Günel
2.Burak Kalyoncu
3.Okan Küçük

DART
1.K.Çağrı Gürel
2.Ahmet Ciner
3.Tayfun Kuyruk

TENİS KADINLAR
1.Sibel Yıldız
2.Gizem Bektaş
3.İ.İlkem Şaşmaz

TENİS ERKEKLER
1.Mümin Yılmaz
2.Şükrü deveci
3.Furkan Temizel

ORYANTİRİNG KADINLAR
1.Hilal Oruç
2.Hicret Kumalar
3.Berna Ayar

ORYANTİRİNG ERKEKLER
1.Mehmet Öztürk
2.Yusuf Yabalak
3.Nurettin Çalışkan

BADMİNTON KADINLAR
1.Buse Ceylan
2.Kader Sezerli
3.Büşra Arslan

BADMİNTON ERKEKLER
1.Ahmet Ciner
2.Mehmet Bodur
3.Mert Satar

Editör: Haber Merkezi