Fatih Çintimar, yaptığı açıklamada, "WADA, hem bize hem de Türkiye Doping Restbet Kontrol Merkezine duyduğu güvenden dolayı, bizi, öncelikli takip listesinden çıkarttı." dedi. 

WADA'nın, doping konusunda sıkıntılı günler geçiren Rusya gibi ülkelere olan üst düzey takibini sürdürdüğünü belirten Çintimar, "Türkiye artık doping konusunda kendi göbek bağını kesebilecek noktaya geldi. Sporcuları sıkı takibimiz ve dopingle mücadelemiz, uzun bir süredir, WADA ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından takdirle karşılanıyor. Bunun sonucunda WADA, bizi öncelikli takip listesinden çıkarttığını bildirdi. Bu, bize olan güvenin bir göstergesidir." diye konuştu. 

Dopingle mücadeleyi, bundan sonra da Türkiye Doping Kontrol Merkezi ile işbirliği içinde sürdüreceklerinin altını çizen Çintimar, "WADA, bizimle ilgili ekstra bir takibe gerek görmüyor. Bunun anlamı artık WADA, sporcularımızı özel olarak takip edip, kamplarda, yurt içi müsabakalarda numune almayacak. Sadece büyük uluslararası organizasyonlarda, tüm sporcular gibi bizimkilerden de numune alacak. Yurt içi organizasyonlar, yurt içi ve dışı kamplarda doping kontrolünü, Türkiye Doping Kontrol Merkezi yapacak. Biz de bu güveni boşa çıkartmayacağız." ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi