Türkiye rekortmeni eski milli atlet Ahmet Melek, Burdur'da vefat etti. Türkiye Atletizm Federasyonundan alınan bilgiye göre, 1966 doğumlu Ahmet Melek, 50 yaşında kalp krizine yenik düştü.

Uzun atlamada bir, dekatlonda 5 olmak üzere büyüklerde 6 Türkiye rekoru bulunan, farklı yaş gruplarında da Türkiye rekorlarına imza attı.

Ahmet Melek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisiydi. Merhumun Ahmet Melek'in cenazesi, yarın memleketi Manisa'da toprağa verilecek.

Ahmet Melek kimdir?
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde uzun yıllar görev yapan Öğretim Görevlisi Ahmet Melek; 1966 Yılında Manisa'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Manisa'da tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden 1992 yılında mezun oldu.1992 Yılında Manisa Demirci Borlu Lisesinde, 1993 yılında Manisa Merkez Efendi Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptı.1994 Yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2006 Yılında kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Görevine sürdürdü. 2012 Yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna görevlendirildi.


Spor geçmişi olarakta, 20 yıl atletizm sporu ile uğraşan Ahmet Melek, Spor yaptığı dönemde uzun atlama ve dekatlon branşlarında gençler, 23 yaş altı, büyükler olmak üzere 26 kez Türkiye rekorları kırdı. 76 Kez Uluslararası düzeyde Milli oldu.1985 Yılı dekatlon gençler Türkiye rekoru ve 23 yaş altı dekatlon Türkiye rekorları hala kendisindedir. 15 Yıl Galatasaray Spor Kulübünde atletizm yaptı. Atletizm sporuna, atletizm federasyonunda 10 yıldır çoklu branşlar koordinatörü, milli takım antrönörlüğü, bir yıldırda Görme Engelliler Federasyonun da atletizm teknik kurul başkanlığını yapmaktaydı. Burdur Atletizm Federasyonu İl Temsilciliği ve Uluslararası atletizm hakemliği görevine devam ediyordu.

Editör: Haber Merkezi