Arabayatağı Spor Kulübü’nde antrenörlerle bir araya gelen TÜFAD Bursa Şube Başkan adayı Nafi Bilaloğlu, bu zaman dilimine kadar antrenörlere bir dokunuşun olmadığını ifade etti.  Genel merkez de dahil olmak üzere şubenin de internet sitesinde antrenörün ufkunu ve hayal gücünü geliştirecek bir şey olmadığını aktaran Bilaloğlu, bu konuda da adım atacaklarını dile getirdi.

Antrenörler için en önemli bölümün çocuk olduğunu dile getiren Nafi Bilaloğlu, “ ‘Geleceğin Yıldızları’ projemiz çok kıymetli bir organizasyon ancak biz bir forma bile yaptıramadık, etkinliği değerli kılamadık. Ehil olmayan antrenörler oraya sevk ediliyor. Antrenörler de çocuklarla büyüyor. En iyi antrenörler orada istihdam edilmeli. Ülke futboluyla ilgili şeyler yapabiliriz bu düzen böyle devam ederse bir şey olmaz. 20 yıldır aynı şeyleri seslendiriyoruz. Futbol için 1.3 metre kare alan düşüyor çocuğa. Bunu da artırmak bizim görevimiz” dedi.

Doğaçlama yetişen antrenörlerin geliştiğini kaydeden Bilaloğlu, “Bir insanda değişim yaratamıyorsanız veya değişim olmuyorsa ömrümüz boşa geçiyor. Kendi yanlışlarımızı askıya asarken, başkalarınınkini torbaya dolduruyoruz kullanmak üzere. Kendi hatalarımızı da mutlaka görmek zorundayız” dedi.

İlçelerin arasında sorunlar olduğuna dikkat çeken TÜFAD Bursa Şubesi Başkan adayı Nafi Bilaloğlu, “İlçeler kendini temsil edecek isimleri kendi seçecek. 15 asıl 15 yedek üyeden oluşan yönetimde farklı sesleri ve karakterleri buluşturacağız.  4 eğitim kanalı kuracağız. Yayın hattı oluşturacağız. Eğitimi online gerçekleştireceğiz. Dijital bir dergi oluşturacağız.

Editör: Haber Merkezi