Sporun farklı branşlarını Nilüferlilerle buluşturan Nilüfer Belediyesi, bu kez Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Trial Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) takvimindeki 6 yarıştan ikincisi olan şampiyonanın BASK etabı, halkla iç içe olması nedeniyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Yardımlaşma ve mücadelenin bir arada olduğu şampiyonada seremonik start, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in startını verdiği yarışa katılan takımlar, FSM Bulvarı’ndan Balat Atatürk Ormanı’na varış yaptı.

HEYECAN FIRTINASI İKİ GÜN SÜRECEK
Şampiyonanın startında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Trial Şampiyonası’na ilk kez ev sahipliği yapmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Şampiyonanın iki gün boyunca Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleştireceğini kaydeden Başkan Bozbey, “Ben öncelikle, Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Yarış Direktörü Ertan Uçar’a ve Bursa Alternatif Sporlar Kulübü’nün tüm üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Uçar ve takımı, 2016’da Türkiye Şampiyonluğunu Bursa’ya getiren başarılı bir ekip. Onlar, bu organizasyona ev sahipliği yapma fırsatını bizlere verdiler. Böylelikle kent içinde doğayla bütünleşme olanağını, hem trial takımlarına hem de Nilüferlilere sağladılar” dedi. Bu tür iş birliklerinin alternatif sporları güçlendirdiğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Örneğin geçen hafta sonu da, Bursa Alternatif Sporlar Kulübü’yle iş birliğimiz sayesinde Nilüfer Belediyesi yelkenlisi İstanbul Boğazı sularında yarıştı. Bize yine Türkiye’de ilk olma gururunu yaşatan, Nilüfer Belediyesi adına yarışan, Ömer Burç, Murat Tavşan, Mustafa Öztürk, Şamil Bedir, Şafak Bedir ve Yalçın Karayel’e çok teşekkür ediyorum. Hafta sonu boyunca, Balat Atatürk Ormanı’nda, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların zorlu doğa koşullarına ve zamana karşı mücadelesi, Bursalı sporseverlere heyecan dolu anlar yaşatacak. Bursa’dan bir takımın ve İstanbul’dan gelen takımların 12 araç ve 6 takım halinde, 24 sporcuyla mücadele edeceği yarışları izleyenler aynı zamanda kamp da yapabilecekler” şeklinde konuştu.

BOZBEY: HERKESİ YARIŞLARI İZLEMEYE DAVET EDİYORUM

Balat Atatürk Ormanı’nın kentin içinde, ulaşımı çok rahat olan ve doğayla iç içe ortam sunan bir yer olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Ben Off Road tutkunu olan herkesi ve doğanın tadını çıkarmak isteyenleri bu hafta sonu Balat Atatürk Ormanı’na davet ediyorum. Yarışmaya katılan tüm sporcularımıza, heyecan dolu ve aynı heyecanı hepimize yaşattıkları güzel etaplar geçirmelerini diliyorum. Hızın değil, doğanın hakim olduğu parkurlarda kazasız-belasız yarışlar dileğimle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Otomobil sporları tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği adrenalin dolu yarışların ilk günü nefesleri kesti. Balat Atatürk Ormanı’nda oluşturulan 800 metrelik zorlu ve 10 kapıdan oluşan parkurda yarışan takımlar, etabı 30 dakikada bitirebilmek için kıyasıya mücadele etti. Trial Şampiyonası’nın BASK etabı, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek yarışlarla son bulacak. Belirlenen süre içinde yarışı tamamlayarak dereceye giren takımlara kupa ve madalya verilecek.

Editör: Haber Merkezi