Bursa'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geleneksel kıyafetli sporcular, surların üstünden ok ile "savunma atışı" yaptı.

Yerkapı Bursalı Şüca Ok Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli okçuluk kulüplerinde eğitim almış genç sporcular, surların üstüne çıktı. Sporcular, Talimhane Okçuluk Kulübü Başkanı Adnan Mehel'in direktifiyle meydandaki hedef tahtalarına ok attı.

Osmanlı'da düşmanı vurmak için gerçekleştirilen savunma atışını gerçekleştiren okçular, şehitler için de atış yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Varlık, törende yaptığı konuşmada, Türk milletine emanet edilen Cumhuriyetin her zaman korunacağını söyledi.

Osmanlı zamanında savaşların kazanılmasında okçuların büyük rol üstlendiğini ve orduya destek verdiğini anlatan Karlık, "Bursalı okçu Şüca, o günlerde çok büyük başarılar göstermiş ve hala günümüzde ismi anılıyor. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş bu ata sporuna sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

Bursa'nın okçuluğun merkezi olduğunu, kentte bir Okçular Çarşısı'nın bulunduğunu hatırlatan Karlık, "Bugün ecdadın torunları olarak, okçuluğa sahip çıkıyoruz. Okçuluk sporunu daha da geliştirmek adına Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapıyoruz, daha fazlasını da yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Sipahi Atlı Okçuluk Kulübünce düzenlenen "Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu"nu tamamlayanlara başarı ve katılım sertifikaları verildi. 

Editör: Haber Merkezi