Bu sporlar; dağcılık, dövüş sporları, farklı macera sporları ve su sporları gibi daha pek çoktur. Su sporları, insan vücudunun gelişmesinde en etkili olanlardandır.

Su Sporları Nelerdir?

Su içinde yapılabilecek farklı sporlar vardır. Su deyince çağrışım yapan ilk spor, yüzmedir. Yüzmenin de kendi içinde stilleri vardır. Serbest, kurbağa, kelebek ve sırt üstü olarak geçen bu stiller, yarışmalarda yüzücülerin yarışması için belirlenmiştir. Ayrıca atlama yarışları da olimpiyatlarda yapılan yarışmalardandır. Farklı tekniklerle ve farklı yüksekliklerden yarışmacıların suya atlamasıyla bu yarışlar gerçekleştirilir. Yüzmenin yanında su topu, su altı sporları ve su balesi de su sporlarından bazılarıdır.

Su Sporları Zor mudur?

Su topu, dünyada yapılan sporlar arasından en zor ikinci olarak geçer. Yapılması çok zor olan bu dal, çok fazla disiplin gerektirir. Sadece su üzerinde durmak için bile aşırı güce ihtiyaç varken bunun yanında sporcular, suyun içinde hentbola benzer bir mücadele sergiler. Su altı sporları ise daha çok maceracıların tercihi olur. Denizlerin ve okyanusların derinliklerini keşfe çıkmak için çok fazla macera tutkunu tarafından yapılır. Su altı sporları, diğerleri kadar zor değildir fakat onun da kendine has zorlukları vardır.

Klasik yüzme sporunu öğrenmek kolaydır, her yaşta öğrenilebilir. Ama yarışa katılmak ve başarı elde etmek için çok çalışmak lazımdır. Su balesi, biraz daha farklıdır. Bale her ne kadar dans olarak kabul edilse de su balesi bir spordur. Bunu yapmak için esneklik gerekir ve uzun yıllar süren disipline ihtiyaç vardır.

Pek çok çeşit su sporu vardır. Bunlardan bazıları yukarıda belirtilenlerdir. Her sporun belli güzellikleri ve belli zorlukları vardır. Hangi spor olursa olsun, başarı elde etmek isteyenler kesinlikle çok çalışmalıdır. 

Editör: Haber Merkezi