Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde son 4 yılda yaklaşık 215 milyon lira yatırımın yapıldığı Bursa, vizyon spor tesislerine bir bir kavuşuyor. Bursa’nın dört bir köşesinde tamamlanan, yapımı süren ve yakında yapımına başlanacak olan vizyon tesislerin yerinde görülmesi ve kullanımıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere, spor ailesinin isteği üzerine tesislere inceleme gezisi düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’in rehberliğinde taban birliklerinin yöneticileri, belediye spor kulüplerinin yöneticileri ve Federasyon İl Temsilcilerinin katıldığı inceleme gezisi, kısa bir süre sonra temeli atılacak olan Yıldırım Gençlik ve Spor Kompleksinin yapılacağı Ankara Yolundaki arazinin gezilmesiyle başladı. Yapımı süren Kestel Buz Pateni Salonunda da incelemelerde bulunan spor ailesinin temsilcileri, İl Müdürü Süleyman Şahin’den Bursa’nın kış sporları merkezi hedefine büyük katkı sağlayacak olan tesisle ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Kestel Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Spor Salonunu da gezen sporun temsilcileri daha sonra yapımı süren Gürsu Spor Fabrikasını da inceledi.

“ŞEHRİN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR”
Atıcılar Spor Vadisindeki Atletizm Pisti, Ek Isınma Havuzu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Boks Salonu, Tenis Kortları ve Osmangazi Belediyesiyle birlikte yapımına başlanan Bursa’nın ilk Kapalı Atletizm Salonu arazisini de gezen sporun temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan 200 yatak kapasiteli Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde incelemelerde Asyabahis bulundu. Tamamlanma aşamasına gelen Nilüfer Gençlik Merkezi’nde de incelemelerde bulunan sporun temsilcilerine İl Müdürü Şahin tarafından sunum yapıldı. İlçelerde de tamamlanan, yapımı süren ve yakında yapımına başlanacak olan tesislerin yanı sıra sentetik zeminli futbol sahalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren İl Müdürü Şahin, “Bursa’nın bir ucundan diğer ucuna, Buz Pateni Salonu, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Kapalı Atletizm Salonu, gençlik, sosyal yaşam ve spor kompleksleri ile gençlik merkezleri gibi önemli yatırımlar yapılıyor. Bu tesislerin bir kısmı bitti, bir kısmının yapımı devam ediyor, bir kısmı da ihale aşamasında” dedi.

“MERKEZİ VE YEREL İŞBİRLİĞİYLE TESİSLERİMİZ TAMAMLANIYOR”
Spor ailesi olarak yapımı biten tesislerin gençler ve vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlamak için planlama yapacaklarını da sözlerine ekleyen İl Müdürü Şahin, “Bursa’ya bu yatırımların kazandırılmasına onay ve destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a şükranlarımı arz ediyorum. Yine yatırımlarımız ve organizasyonlarımıza büyük destek veren Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na teşekkür ediyorum. Bu yatırımlarımızın bir kısmını belediyelerimizle birlikte yapıyoruz. Bursa’mıza her alanda kazandırdığı vizyon yatırımların yanı sıra gençlik ve spor alanında da önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe, hem Sporcu Kamp Eğitim Merkezi hem de Mustafakemalpaşa’da yapılan Gençlik, Sosyal Yaşam ve Spor Kompleksinin destekçisi oldu. Bu vesileyle Sayın Altepe’ye şükranlarımı arz etmek istiyorum. Yine Türkiye’nin ikinci, Bursa’nın ilk Kapalı Atletizm Salonunu da birlikte yaptığımız Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a, spora yaptığı büyük katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’yle de Yıldırım Gençlik ve Spor Kompleksinin planlamasını yaptık. Dolayısıyla bir taraftan Bakanlığımız bir taraftan belediyelerimiz bir taraftan da Valiliğimiz ve milletvekillerimizin desteğiyle bu tesislerimiz tamamlanıyor. Bu tesislerimizin amacına en uygun şekilde hizmet vereceğine inanıyorum. İnşallah bu tesislerimiz Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olur” diye konuştu.
Yapımı tamamlanan tesislerin en verimli şekilde kullanılması için yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinin yapıldığı gezide, tesislerin Bursa’nın spor vizyonunu güçlendireceğini vurgulayan taban birlikleri ve kulüp yöneticileri ile Federasyon İl temsilcileri de konuyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi