Düşünme ve hafıza üzerine etkisi. Spor yaptığınızda beyninize sürekli olarak oksijen gönderilir. Bu sayede düşünce hızınız artar. Hafıza ve öğrenme için beynin önemli bir parçası hipokampusu destekleyerek hafızanızda olan sorunlarınızı da önemli ölçüde azaltır. Düzenli ve yoğun olarak spor yaptığınızda bu etkiler daha iyi sonuçlar ortaya çıkartacaktır.

Stres ve Uyku Düzeni Üzerine Etkisi

Sporun en bilinen faydalarından biri stresi azaltmasıdır. Günlük hayatınızın stresinden spor yaparak uzaklaşabilirsiniz. Düzenli olarak spor yapmak beyninizde ki serotonini ve norepinefrini arttırarak ruh halinizi düzenler. Beyninizde ki stres seviyesini azaltır. Aynı zaman da endorfin salgısının, mutluluk hormonu adı verilen salgının da artmasına yardımcı olur. Bu salgının artmasıyla endişelerinizden ve huzursuz düşüncelerinizden kurtulup, kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar. Uykusuzluk sorunuyla karşı karşıya olan bireyler ise, spor yaparak daha rahat, verimli uyurlar ve uyku düzenlerini sağlarlar.

Özgüven Üzerine Etkisi

Özgüveni yüksek kişi kendi potansiyelinin farkında olan ve bunu en iyi şekilde kullanan kişidir. Spor yaparak potansiyelinizin ve becerilerinizin farkına varırsınız. Kendi üzerinizde ki bu farkındalık durumu, en zor anlarda bile size harekete geçme gücü vererek, başarıya ulaşmanızı sağlar. Sporcular özgüvenleri yüksek bireylerdir.

Her gün düzenli spor yaparak yaşam standartlarını arttırabilir ve bedeniniz kadar zihninizin de sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Her gün yapabileceğiniz yarım saat spor bile fiziksel dayanıklılığı arttırır. Birçok hastalıktan korunmanızı, yorgunluğa karşı direnmenizi, sosyalleşmenizi, yaratıcılık gücünüzün artmasını, verimli düşüncelerinizin artmasını, eğlenmenizi, neşelenmenizi, daha kaliteli bir hayat yaşamanızı ve hayatınızı zevk alarak yaşamanızı sağlar. Düzenli spor yapmak beden sağlığınız ve zihin sağlığınız için hayatınızda büyük önem taşır.

Editör: Haber Merkezi