Bursa’da yatırımlarıyla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle kentin tüm ilçelerinde çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetleri bir bir hayata geçiriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri’ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla, Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonunda organize edilen ‘Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri’, Orhaneli ilçesinde de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Orhaneli Spor Salonu’ndaki spor şöleni, öğrencilerin çekişmeli geçen mücadelelerine sahne oldu.

Gençlerimiz geleceğimizdir
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, programın açılışında yaptığı konuşmada, öğrencileri spora teşvik etmek adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bursa’nın spor kenti kimliğiyle de öne çıkmasını hedefleyen faaliyetlerin tüm ilçelere ulaştığını belirten Başkan Altepe, “Gençlerle cıvıl cıvıl spor ortamında buluştuğumuz fiziksel etkinlik ve spor şenlikleri, 17 Pasgol ilçemizde de gerçekleşiyor. Proje kapsamında Bursa’da yaklaşık 216 bin gence spor yaptırıyoruz. Gençlerimiz geleceğimizdir” dedi.

Başkan Altepe, geleceğin mimarı olan çocukları ve gençleri önemsediklerini vurgulayarak, “Gençlerin ve çocukların en güzel şekilde eğitim almaları ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Geleceğimizin emanetçisi olan gençlerimizin spor disipliniyle yetişmeleri yapılan yatırımları daha da önemli kılıyor. Yapacak çok işimiz var. Hedefimiz, daha sağlıklı, vizyon sahibi, idealist bir nesil yetiştirmektir. Bu doğrultuda Orhaneli’ye de yeni spor tesisleri kazandırma noktasında çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Altepe’ye destek teşekkürü
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da ilçede spor yapılabilecek saha ve aktivite alanlarının çok az olduğunu belirtip, Başkan Altepe’ye seslenerek, “Sayenizde 17 ilçe de sporla daha yakından tanıştı. Spor kenti Bursa markası sizinle oluştu. Bu salon 2004’te başkanlığa geldiğimizde 16 yıllık temel üzerindeydi. Üstünü biz yaptık, ancak eksikliklerimiz var. Bundan başka salonumuz da yok. Eksiklerinin giderilmesi noktasında sizden destek bekliyoruz” dedi.
Orhaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır da ilçedeki çocuklara spor yapma imkanı sağlaması nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından da spor müsabakaları başladı. Yarışmacılar, salonu dolduran arkadaşlarının tezahüratları eşliğinde birincilik için yarıştı. Etkinlikte, profesyonel sporculardan oluşan Büyükşehir Action Team’in paten ve bisiklet gösterisi ise nefes kesti. Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi.
Editör: Haber Merkezi