Bursa Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Bursaspor Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan, Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Adnan Örnek, U14 ve U15 takımlarının teknik heyet ve futbolcuları katıldı.

Efsane futbolculardan Sinan Oral genç sporculara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı "Böyle bir organizasyonda sizlerle bir araya gelmek mutluluk verici. Bizim zamanımızda okulda andımız okutuluyordu. Orada doğruluk ve dürüstlükten bahsediliyordu. Eğer siz doğru insan olursanız hayat size bunun karşılığını fazlasıyla verecektir. Bütün hayatınız boyunca çalışmalısınız. Ben Bursaspor A Takımına yükseldiğimde beklerde Milli takımda oynayan ağabeylerim oynuyordu. İki sezon boyunca oynamayı bekledim. Ömeragiç Teknik Direktör oldu ve bana “10 maç seni oynatacağım. Göstereceğin performans kaderini belirleyecek” dedi. Ben de bana verilen şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Sabır çok önemli. Çok çalışıp sabretmelisiniz. İki ayağınızı da geliştirmenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Erdinç Kayan "Çok çalışın"
İstanbul’da Beykoz takımının altyapısında futbol oynamaya başladığını belirten Erdinç Kayan ise gençlerle gerçekleştirdiği sohbette kısa boyu olmasına rağmen stoper mevkiinde sıçrama yeteneği ile bu açığını kapatabildiğini belirtti.

Kayan, "Benim boyum stoperlere oranla kısa. Ancak bu açığımı kapatmak için sıçrama yeteneğimi geliştirmem gerekiyordu ve bunun için çok fazla karın adalesi çalıştım ve başardım. En büyük rakibiniz kendinizsiniz. Bizim zamanımız da çocuklar sokaklarda futbol oynar ve motorik özelliklerini geliştirirlerdi. Sizlerin bu durumları yok. Bu yüzden antrenmanlarda hocalarınızın söylediklerini harfiyen yerine getirmelisiniz. Çalışınca başarıyı yakalayacaksınız. Hayatımda en mutlu olduğum an Türkiye Kupası’nı kazandığımız gündü. En üzüldüğüm gün ise Tıulipan’ın eşi ve çocuklarıyla gölde boğulmasıydı."       

 Söyleşinin sonunda Erdinç Kayan, Sinan Oral ‘a günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.     

Editör: Haber Merkezi