23 - 24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve 33 yarışçının start aldığı şampiyonanın 2 ve 3'üncü ayak yarışları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Türkiye'nin yanı sıra Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Macaristan ve Slovakya’dan yarışçılar ile motor sporu sevdalılarını buluşturan organizasyonda ülkemizi, Osmangazi Belediyesi adına yarışan Fatih Şenhisar, Ömer Doğan ve Ervan Sönmez temsil etti.

3 bin 186 metrelik uzunluğu ve birbirinden zorlu 16 virajı ile dikkat çeken Serez Pistinde, 23 Nisan Cumartesi koşulan Doğu Avrupa Pist Şampiyonası 2. ayak yarışlarında Ömer Doğan 10'uncu, Fatih Şenhisar 14'üncü, Ervan Sönmez 23'üncü oldu. İlk gün yarışlarda istedikleri dereceleri elde edemeyen Osmangazi Belediyespor sporcuları, 33 motorun katılımıyla start alan 3'üncü ayak yarışlarından çok farklı bir çizgi yakaladı.

24 Nisan Pazar günü koşulan 14 turluk yarışta Fatih Şenhisar mücadeleyi 6. sırada tamamladı. Ömer Doğan 8'nci, Ervan Sönmez de 13'üncü olarak önemli bir başarıya imza attı. Serez'de koşulan Doğu Avrupa Pist Şampiyonası'nın, sezonun ilk önemli yarışı olduğunu söyleyen Fatih Şenhisar, "İlk gün biraz zorlansak ta, ikinci elde ettiğimiz dereceler bizleri sevindirdi.

Çok önemli isimlerin mücadele ettiği yarışlarda ilk 10 içerisinde yer almaktan mutluyuz. Hedefimiz, önümüzdeki hafta sonu yine Serez pistinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında başarılı olup, Bursa'ya kupa ve madalyalarla dönmek. Bize sahip çıkan, destek olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’' çok teşekkür Deneme Bonusu ediyorum" diye konuştu
Editör: Haber Merkezi