7 Nisan’da başlayan ve bir ay boyunca birçok etkinliğe sahne olan Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin son etkinliği olan Rahvan At Yarışları, Armutköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Osmangazi Belediyesi tarafından rahvan at yarışları için hipodrom olarak yeniden düzenlenen eski futbol sahasında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışlarda atlar, Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, İthal Rahvan, Tozkoparan, Arap Doludizgin, Yerli Doludizgin, 4’lü Taylar ve 3’lü Taylar olmak üzere toplam 11 farklı kategoride birincilik için mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen yarışları Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, AK Parti önceki dönem Milletvekili Şevket Orhan, Rahvan Atları Kulüp Başkanı İhsan Gür, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar büyük bir heyecanla izledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fetih şenliklerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da rahvan at yarışlarıyla sona erdiğini belirterek, “Fetih şenlikleri çerçevesinde Nisan ayı boyunca düzenlediğimiz etkinliklerin sonuncusu olan rahvan atları yarışlarındayız. Bir ay boyunca farklı etkinliklerle Bursa’da büyük bir coşku yaşadık. Eğitimden kültüre, spordan sanata, geleneklerimizi geçmişten bugüne taşıyoruz. Bu yılki fetih yürüyüşümüzü diriliş ruhu ile çok geniş bir katılımla gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz her etkinlikte bir eksiğimizi gidermiş oluyoruz. Armutköy’de kullanılmayan futbol sahasını rahvan at yarışları için hipodrom yaptık. İlk defa bu yarışlarda kullanıyoruz. Ata sporumuza yeni bir tesis kazandırmış olduk. Burayı çimlendirip, çevre düzenlemeleri ve altyapı çalışmalarıyla daha güzel hale getireceğiz. Bizler, şehrimize sahip çıkıyoruz. Kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkıyoruz. Hep birlikte birbirimize sahip çıktığımızda, Allah’ın izniyle şehrimiz de, ülkemiz de ilelebet ileriye doğru yoluna devam edecektir. Bayrağımız inmeyecek, ezanımız susmayacaktır” dedi.

Rahvan Atları Kulüp Başkanı İhsan Gür de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, ata sporu olan at yarışlarına verdiği destekler için teşekkür ederek, kendisine bir kupa verdi. Rahvan At Yarışlarının son ayağı olan Baş yarışlarının ardından dereceye giren at sahiplerine kupa ve madalyalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Rahvan Atları Kulüp Başkanı İhsan Gür birlikte verdi.

Toplam 33 bin TL para ödülünün verildiği Rahvan At Yarışları’nda 11 kategoride dereceye giren isimler şöyle.

Baş
1. Kadir Demir
2. Özkan Boz 3.
Şerif Argın
4. Abdullah Arsun

Başaltı
1. Süleyman Avcı
2. Nurettin Yüce
3. Berat Urup
4. Ferhat Filiz

Büyük Orta
1. Deniz Yenginer
2. Recep Şimşir
3. Aytekin Metin
4. Mustafa Yaman

Küçük Orta
1. Rıfat Karakuş
2. Ferhat Filiz
3. Hasan Öztürk
4. Batuhan Aktaş

Deste
1. Halil Kılıç
2. Ahmet Altın
3. Süleyman Çakar
4. Ferhat Filiz

İthal Rahvan
1. Mustafa Yılmaz
2. Mustafa Dinçbay
3. Hasan Duman
4. Zeki Pekdöker

4’lü Taylar
1. Faruk Pehlivan
2. Mehmet Barut
3. Mehmet Barut
4. Hikmet Duphi

3’lü Taylar
1. Ahmet Alan
2. Ali Vurgun
3. Uğur Aydemir
4. Ferhat Filiz

Tozkoparan
1. Tahsin Geçer
2. Rıfat Karakuş
3. Abdullah Işık
4. Tahsin Geçer

Arap Doludizgin
1. Haşim Yıldız
2. Haşim Yıldız
3. Sezgin Işık
4. Eren Arı

Yerli Doludizgin
1. Hasan Öztürk
2. Ali Demir
3. Ali Hikmet Yakışır
4. Ali Demir

Editör: Haber Merkezi