Bursa'dan 16 Ekim Pazar günü yola çıkacak 25 ülkeden 2 bin amatör bisikletçinin, Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak İstanbul'a 4,5 saatte ulaşması bekleniyor. 

Organizasyon Genel Koordinatörü Ömer Kafkas, Mihraplı Parkı'nda bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 16 Ekim Pazar günü Bursa'dan İstanbul'a uzanan amatör yol bisikleti mücadelesi "Gran Fondo Marmara"nın, rekor katılımcı ile tarihe not düşmeye hazırlandığını söyledi.

Kafkas, Türkiye'de ilk defa 4 il ve köprü geçişinin dahil edildiği büyük bir organizasyon hedeflendiğini belirterek, şöyle konuştu ''Osmangazi Köprüsü'nden geçmeye hazırlanan ilk bisiklet yarışı 131 kilometre ve 58 kilometre uzunlukta iki farklı parkurda yapılacak. Uzun parkur Bursa Kent Meydanı'ndan, kısa parkur ise Yalova Altınova'dan başlayarak İstanbul Maltepe'de sona erecek. Katılımcı limitinin 2 bin ile sınırlı olduğu etkinlik, 'Grand Fondo Marmara' organizasyonu ismini Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun temelinin atıldığı tarihi 'Marmara Turu'ndan alıyor. 1970'li yıllara damgasını vuran körfez il ve ilçelerinden İstanbul'a bir günde geçilebilir olmasına dikkat çekilen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde güçlü sponsor ve yerel yönetimlerin desteğiyle hayata geçiriliyor.'' 

Kafkas, 25 ülkeden 87'si bayan toplam 2 bin amatör bisikletçinin yer alacağı organizasyonda, İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan, İstanbul'a karayolu ile ulaşım mesafesini kısaltarak karbon salınımının azalmasına katkı sunan Osmangazi Köprüsü'nden geçilmesinin de önemli bir mesaj olduğunu vurguladı.

Her türlü detayı hesaplayarak çok ciddi bir çalışma yaptıklarını dile getiren Kafkas, ''Büyük bir devlet ve özel sektör desteği var. Pazar saat 09.00 ile 14.00 arası köprü trafiğe kapalı olacak. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Dereceye  giren farklı kategorilerdeki sporculara çeşitli ödüller verilecek. İran, Belçika, Irak, İngiltere gibi 25 ülkeden de sporcularımız olacak.'' dedi.

Organizasyona katılan yarışmacıların Bursa-İstanbul arasını 4,5 saatte tamamlaması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi