Bursa’nın spor alt yapısını güçlendirmek amacıyla bir yandan amatör kulüplere saha, mahallelere tesis, okullara spor salonları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan spor kültürünün küçük yaşlarda aşılanması hedefiyle geniş katılımlı etkinliklere de imza atıyor.

Belediyespor aracılığıyla düzenlenen BOSE sayesinde her yıl binlerce çocuğu sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek çalışmasını bu yıl da başlattı. Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği, bu yıl 245 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen etkinliklerin açılış töreni, Merinos Parkı’nda gerçekleştirildi. Okullardan yüzlerce öğrencinin katıldığı, yarışmalara ait çeşitli platformların kurulduğu, renkli görüntülere sahne olan etkinliğin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz ve davetliler katıldı.

Başkan Altepe: Bu ayrıcalığı yaşayın
Etkinliklerin açılışında konuşan ve Bursa’nın tarih başkenti olmasının yanında bir spor kenti olması için de gereken her türlü fiziki yatırımı bir bir gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni neslin spora yönlendirilmesini Bursa ve Türkiye’nin geleceği açısından kaçınılmaz gördüklerini söyledi. Okullarda sporun canlanması ve çocukların spora olan ilgisini daha da artırmak hedefiyle düzenledikleri etkinliklerde geçen yıl 225 bin öğrenciyi sporla buluşturduklarını söyleyen Başkan Altepe, bu yılki hedeflerinin 245 bin öğrenci olduğunu açıkladı. Rengarenk giysileriyle Merinos Parkı’nı adeta bayram yerine çeviren çocuklara seslenen Başkan Altepe, “Yarının yöneticileri olan gençler, sizler bizim gözbebeğimizsiniz. En güzel şekilde yetişmeniz, sporcu, ahlaklı, bilgi yüklü ve vizyon sahibi ender birer birey olmanız için çalışıyoruz. Bu nedenle her yıl hedefi daha da artırarak, Türkiye’ye örnek spor şenlikleri düzenliyoruz. İstiyoruz ki daha bu yaşta spor yapmanın keyfine varın. Bu ayrıcalığı yaşayın. Bu nedenle tüm okulların eksikliklerini gideriyoruz. Gerekli görülen her yere spor alanları kazandırıyoruz. Çünkü her şey geleceğimiz olan siz gençlerimiz için. Bu güzel çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Türkiye’ye örnek bir proje
Başkan Altepe’den sonra söz alan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ise, Türkiye’ye örnek organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni kutladı. İlköğretim çağında düzenlenen okul sporlarının gençlerin lise öncesi alt yapılarını sağlayamaya yönelik olduğunu kaydeden Karakullukçu, federasyon olarak bu doğrultuda çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sporun her alanını kapsayan ve yapısı itibariyle Türkiye’ye örnek olan etkinliğinin kendileri için de heyecan kaynağı olduğunu belirten Karakullukçu, gençlere yönelik hassasiyeti nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bu yıl spor Tırı da eşlik edecek
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ekrem Koz da, bu yılki şenliklerde spor Tırının da yer aldığını, çeşitli spor malzemeleriyle dolu olan Tırın her hafta bir ilçeye giderek orada 1 hafta boyunca kalacağını ve bölge gençlerini sporla buluşturacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen spor etkinlikleri sayesinde çocuklar için her dalda spor yapma imkanının doğduğunu ifade eden Koz, futboldan satranca, macera parkurundan voleybola, fiziksel etkinliklerden masa tenisine kadar birçok spor dalının yeni nesil sporcularla buluştuğunu söyledi. Koz, etkinliklere destek veren öğrenci ve öğretmenler ile bu alanda yatırım yaparak gençlere ömür boyu kalacak hatıralar yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, okul sporlarına sağladığı destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra protokol üyeleriyle birlikte etkinliklerin startını veren Başkan Altepe, etkinlik istasyonlarını tek tek gezerek gençlerin heyecanına ortak oldu.

Editör: Haber Merkezi