Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve esnafın desteğiyle bu yıl 5'incisi 27-30 Mayıs'ta "Yunus Emre Koç'u Anma Yol Koşusu ve Mini Maratonu" adıyla düzenlenecek organizasyona, yoğun katılım bekleniyor. Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda görevli infaz koruma memuru İlhan Koç, Sivas'taki Ahmet Ayık Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisiyken 9 Haziran 2011 tarihinde vefat eden oğlunu anmak için her sene ölüm yıl dönümüne yakın düzenlediği, genç atletin kabri başından başlayan 3, 6 ve 12 kilometrelik yol koşusu ve mini maraton için hazırlıklarını sürdürüyor.

Atletizm antrenörlüğü de yapan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile boyu sporla uğraştıklarını belirterek, 8 çocuğundan biri olan merhum Yunus Emre Koç'un da atlet olduğunu hatırlattı. Oğlunun antrenmandan çıktıktan sonra ağabeyinin de bulunduğu otomobille bir köyden dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybettiğini anlatan Koç, "(Oğlumun) Sivas Spor Lisesinden arkadaşları, ölümünün 40. gününde 3 kilometrelik bir 'sevgi koşusu' düzenlediler mezarına kadar. Buradan esinlendik, sonra her yıl, adına bir koşu düzenleyerek Sivas'ta geleneksel hale getirdik." diye konuştu. 

Koç, bu yıl organizasyonun 5'incisini düzenleyeceklerini belirterek, "Evlat acısı hiçbir şekilde dinmiyor. Bu, sadece bir vesile. Bununla teselli buluyorum. Burada amacım kaybettiğim bir evlat yerine bin evlat kazanmak, güzel nesiller yetişmesi için herkese örnek olmak. Rahmetli olan oğlumun da sporcu olması sebebiyle her sene düzenleyeceğim." ifadelerini kullandı. 

6 yaşındaki Eyüpcan ağabeyi için koşacak

Organizasyonun "mini maratonu"na bu sene "minik adımlar" adıyla 6-10 yaş grubuna yönelik 500 metrelik bir koşu Neyine eklediklerine de değinen Koç, 6 yaşındaki oğlu Eyüpcan'ın bu kategoride yarışacağını belirtti. Koç, bu kategoride yarışacak 58 çocuğa derece gözetmeksizin küçük kupalar vereceklerini söyledi.

Eyüpcan'ın ağabeyi için koşacağını aktaran Koç, şunları kaydetti:
"Ağabeyini sadece fotoğraflarından tanıyor, onun kucağındayken çekilmiş bir fotoğrafı var. Kendisini onun yerine koyuyor, onun resimlerini gördüğünde kendi resimleri sanıyor. Benim şu anda 7 çocuğum var. Ölene kadar bu organizasyonu yapacağım. Öldükten sonra da vasiyet edeceğim, 'çocuklarım da bu geleneği sürdürsün' diye. Koşunun isminin ne olduğu hiç önemli değil, önemli olan böyle bir etkinliğin gelecek nesillere örnek olması." Organizasyona tüm fertleriyle katılan Koç ailesinin en küçüğü olan Eyüpcan da ağabeyinin anısına düzenlenen koşuya katılmak için Sivas'a gideceğini söyledi.

Fotoğraflardan tanıdığı ağabeyini çok sevdiğini ifade eden Koç, babasıyla haftanın 6 günü antrenman yapıyor. Sivas'ta, Yunus Emre Koç'un Esenyurt Mezarlığı'ndaki kabrinden başlayıp Esenyurt-Karşıyaka-Kızılırmak-Akevler-Esenyurt güzergahında gerçekleştirilecek koşular, 3 günde tamamlanacak. 12 farklı yaş kategorisinde, 3, 6 ve 12 kilometrelik parkurlarda yapılacak koşularda, dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.
Editör: Haber Merkezi