Bursa’da bisiklet sporunu geliştirmek için başarılı organizasyonların altına imza atan Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Bisiklet sporcusu ve bisiklet yarışmaları organizatörlüğü yapan Macit Tatlıcılar’ın da yer aldığı ziyarette, Dernek Başkanı Yalçın Ataylar, Başkan Bozbey’e çalışmalarına verdiği destek için  teşekkür etti.

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak  istediklerini söyleyen Başkan Bozbey de bu amaçla çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Her yaştan vatandaşın bisiklet kullanımını sağlamak için bisiklet yollarını artırdıklarını ve Bisiklet Akademisi’ni faaliyete geçirdiklerini belirten Bozbey, bu konuda da Nilüfer’in öncü olacağını ifade etti.

Mysia Yolları üzerinde de bisiklet parkurunun olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey,  bu alanda dağ bisikleti yarışmaları düzenlenebileceğini kaydetti. Bisiklet sporuna da her zaman destek verdiklerini söyleyen Bozbey, “Bizim yaklaşık yüz kilometrenin üzerinde yürüyüş parkurumuz var. Misi’den başlıyor ve Gölyazı’da sona eriyor. Bu yolun bisiklet kısmı var. Burada bu parkuru, Nilüfer’e özel dağ bisikleti maraton yarışlarına dönüştürmek istiyoruz. Türkiye ve uluslararası boyutta bir organizasyonla Misi’den dağlardan ve köylerden geçerek tarihin içerisinden Gölyazı ulaşılan bir yol. Bu yol kentin güney kısmında inanılmaz keyifli bir yol ve bisiklet sporcularını burada ağırlamak istiyoruz. Burada bu organizasyonu yaparsak beş sene içerisinde dünya çapında tanınan bir pist olabilir” şeklinde konuştu.

Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e bisiklet sporuna verdiği katkı için teşekkür etti.
Bursa’da bisiklet sporu alanında farklı organizasyonlar yapılması gerektiğini söyleyen sporcu ve bisiklet yarışları organizatörü Mecit Tatlıcılar da “Bu sene Uludağ tırmanışının dördüncüsünü gerçekleştirdik ve yoğun bir katılım oldu. Onun dışında daha önce Atatürk Kent Ormanı’nda ve Misi’de yarışmalar yaptık. İnanıyorum ki Misi’den Gölyazı’ya olacak bu parkurda da uluslararası yarışmalar düzenleyerek güzel bir organizasyona ev sahipliği yaparız ve Bursa’yı bu konuda ön plana çıkarmış oluruz” dedi.

Halk Evi’nde gerçekleşen ziyaretin sonunda Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar ve Mecit Tatlıcılar, Başkan Bozbey’e günün anısına özel hazırlanan formayı hediye etti.
Editör: Haber Merkezi