Sporun kenti Nilüfer bu yıl 18. kez Uluslararası Spor Şenlikleri’ne ve sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlediği spor şenlikleri, 19 Nisan’da düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin detayları, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi’nin katıldığı basın toplantısında açıklandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleşen toplantıda öğrenciler ve öğretmenler de yer aldı.

BAŞKAN ERDEM: EN GURUR VEREN ETKİNLİK

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin, kentin en gurur veren ve en uzun soluklu etkinliklerinden biri olduğunu belirtti. Şenliklerin, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin iki büyük Milli bayramını kapsayacak şekilde 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceğini vurgulayan Erdem, “Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’yla yine Nilüfer’de büyük anlam bulacak” dedi. 18. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin 19 Nisan’da Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda yapılacak törenle başlayacağını ifade eden Başkan Turgay Erdem, şenliklerde bu yıl 166 okuldan 21 bin 240 öğrencinin, 2 bin 470 takımla 25 branşta düzenlenecek müsabakalarda dostluk içinde mücadele edeceğini açıkladı.

“ŞENLİKLERDE DOSTLUKLAR PEKİŞECEK”

Okul öncesinden liseye kadar farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin, bu yıl da sporun her dalıyla buluşacağını ifade eden Erdem, “Öğrenciler, spor yaparken aynı zamanda sosyalleşecekler ve kaynaşacaklar. Ben bu şenlikleri, gençlerimizin dünya insanı olabilmeleri için farkındalıklarını artıran bir olanak olarak da değerlendiriyorum. Çünkü bu yıl da, her yıl olduğu gibi farklı kentlerden ve farklı ülkelerden binlerce çocuk ve genç, Nilüfer Spor Şenliklerinde bir araya gelecek” dedi.

Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye ve yurt dışındaki kardeş kentlerinden de katılım olacağını belirten Başkan Turgay Erdem, “Bulgaristan’ın Ardino, Ukrayna’nın Mykolayiv, Romanya’nın Braila, Polonya’nın Lublin, Bosna Hersek’in Zavidovici, Macaristan’ın Balatonfüred kardeş kentlerimizden takımlar, müsabakalarda yer alacak. Türkiye’deki kardeş kentlerimiz olan Afyon’un Dinar ve Adıyaman’ın Tut ilçesinden öğrenciler de, şenliklerde yer alarak dostlukların pekişmesini sağlayacak. Ben öncelikle şenlik paydaşlarımıza, gönülleriyle yıllardır bu şenliği sürdürmemizi sağlayan tüm eğitimcilerimize, şenliğe katılan tüm öğrencilerimize ve ailelerine, ayrıca tüm Nilüferliler’e teşekkür ediyorum. Özveriyle bu şenliği yıllardır kentle buluşturan bütün çalışma arkadaşlarıma ve basın mensuplarına da teşekkürler” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bütün Bursalılar’ı, Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin 19 Nisan’da Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacağı açılış törenine davet etti.

TÜFEKÇİ: AMACIMIZ GÜZEL ANILAR BIRAKMAK

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde, sevgi ve kardeşliğin paylaşıldığına dikkat çekti. Tüfekçi, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin birbirlerini eleyerek, güçlerini kanıtlayıp, zayıfları ayaklar altına alarak yaşamayı sürdürmelerine yönelik bir bilinç oluşturmak istemiyoruz. Amacımız öğrencilerimize,  zamanı doğru kullanıp, beraberce ne yapılabileceğine dair geleceklerine bir fener olabilecek farklı aktivasyonlar, güzel müsabakalar ve anılar bırakmak. Sporun eleyen ve yok eden değil, insani diplomasiyi geliştiren, hoşgörü çerçevesinde yaşamayı telkin eden ruhunu benimsetmek” dedi. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin, gelecek yıllarda amatör ruhu kaybetmeden büyüyeceğini de dile getirdi ve  organizasyona katkı koyan herkese teşekkür etti.

25 BRAŞTA MÜSABAKALAR DÜZENLENECEK

Okul öncesinden liseye kadar farklı yaş gruplarındaki öğrencileri, sporun her dalıyla buluşturmak, spor yaparken aynı zamanda sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde, 25 branşta müsabakalar olacak. Atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, dağ bisikleti, dart, doğa yürüyüşü, eskrim, futbol, futsal, geleneksel Türk oyunları, geleneksel Türk okçuluğu, hentbol, kros, masa tenisi, model uçak, oryantiring, petank, satranç, squash, tırmanma, tenis, uçurtma, voleybol ve yüzme branşlarında müsabakalar olacak. Ayrıca şenlikler kapsamında, Kardeş Kentler ve Yabancı konuklar kategorilerinde takımlar farklı branşlarda yarışacak.

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da  “Özel Eğitim Kurumları Şenliği” ve “Okul Öncesi-Anasınıfları Şenliği” de düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi