Spor kenti Nilüfer’de bu yıl 15’ncisi düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, spor, kardeşlik ve centilmenlik dolu görüntülerle son erdi. Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliğinde 20 Nisan’da başlayan şenlikler tam bir ay sürdü. 102 okuldan 13 bin 468 öğrencinin katıldığı şenlikler 26 branşta yapıldı. Öğrenciler, barış ve kardeşlik içinde, sporun özünde olan centilmenliği ön planda tutarak keyifli karşılaşmalar gerçekleştirdi.

Kalıcı dostlukların kurulduğu, barış ve kardeşliğin pekiştirildiği Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’deki ve yurtdışındaki kardeş belediyelerden gelen heyet ve sporcuların da katılımıyla gerçekleştirildi. Adıyaman’dan Tut, Afyon’dan Dinar ve Balıkesir’den Manyas Belediyelerinin yanı sıra, Romanya’dan Braila, Kosova’dan Peja, Bulgaristan’dan Ardino, Ukrayna’dan Mykolayiv ve Letonya’dan Kekava Belediyesi’nden gelen heyetler ve sporcular turnuvalarda yer aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayan Spor Şenlikleri, düzenlenen piknikle sona erdi. Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde ter döken öğrenciler, Fadıllı Mahallesi’nde düzenlenen piknikte birbirinden farklı etkinliklerde doyasıya eğlendi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar canlı langırt, zıpzıp, maket uçak yapımı, halat çekme yarışması gibi eğlenceli oyunların yanı sıra Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü’nün standına da yoğun ilgi gösterdi.

Futsal ve voleybol ödülleri sahiplerini buldu
Gün boyunca çeşitli ikramların yapıldığı Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri pikniğinde, kardeş belediyelerden gelen takımların da yer aldığı futsal ve voleybol branşlarında dereceye giren takımlara ödülleri de verildi. Futsal karşılaşmalarında şampiyonluğu Afyon Dinar kazanırken, ikinciliği Ali Durmaz Ortaokulu, üçüncülüğü Kosova Peja takımı, dördüncülüğü de Bulgaristan Ardino takımı aldı. Ayrıca en centilmen oyuncu, en iyi smaçör, en iyi kaleci ve gol kralı ödülleri de verildi.
Voleybol Kızlar’da da  Nilüfer Koç Orta Okulu birinci olurken Nilüfer Belediyespor ikinci, Adıyaman Tut üçüncü, Romanya’dan Braila takımı dördüncü olmaya hak kazandı.
Turnuvalarda dereceye giren takımlara ödüllerini veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  öğrencilerin sevincine de ortak oldu.

Bozbey: Kardeş şehir projelerimiz başarıya dayalı
Nilüfer’de bu yıl 15’ncisi düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’ni büyük bir coşkuyla tamamladıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenliklerin sosyal ve kültürel anlamda güzellikleri ortaya çıkardığının altını çizdi. Bozbey, “Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin finalini piknikle yaptık. Şenliklere katılan tüm öğrencilerimizle, kardeş kentlerimizden gelen konuklarımız ve onları burada ağırlayan ailelerle bir arada olmaktan mutluyuz. Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehirlerle olan projeleri başarıya dayalıdır. Sosyal ve kültürel anlamda da güzellikleri oluşturacak ortamı paylaşıyoruz.  Kardeş şehirlerimizle yürütmüş olduğumuz bu projelerle,  ülkemize gelen konuklar,  bizim çocuklarımızın evlerinde kalarak,  aile ve yaşam kültürümüzü öğreniyorlar. Tabi burada gördükleri kültürü kendi ülkelerinde anlatacaklar bu da çok önemli. Dünya barışını ancak ve ancak bu şekilde sağlayabiliriz” diye konuştu.

“Gençlerimizin birbirleriyle dostluk kurmasına Sahabet olanak sağlıyoruz”
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin Türkiye’de en fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen şenlik olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Adına şenlik diyoruz, çünkü bir yarışma gibi olsa da önemli olan dostlukların, arkadaşlıkların, kardeşliğin pekişmesidir. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncüler olabilir ama bizler bu şenlik çerçevesinde bu gençlerimizin birbirleriyle dostluk kurmasını olanaklı hale getiriyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi