Muhammed Ali'nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri, kent tarihinin en önemli törenlerinden birisine hazırlanıyor. Efsane sporcunun son yolculuğuna uğurlanacağı kentte kusursuz bir tören gerçekleştirilmesi için hazırlıklar sürüyor. Muhammed Ali'nin doğup büyüdüğü evin önü ve adına yapılan "Muhammad Ali Center" efsane boksörün sevenleri tarafından ziyaret ediliyor. Ünlü sporcu için oluşturulan köşelere sevenleri çiçek ve sevgilerini anlatan mesajlar bırakıyor. 

Yaklaşık 600 bin nüfuslu kentte gerçekleştirilecek törenler bugün saat 12.00'de (TSİ:19.00) kılınacak cenaze namazıyla başlayacak. Muhammed Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel dövüşünü yaptığı "Freedom Hall"da kılınacak namaza 15 bin civarında Müslüman'ın katılması bekleniyor. 

Efsane boksör için ikinci tören ise yarın "KFC Yum! Center"da yapılacak. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali'nin sevenlerinin katılması bekleniyor. Buradaki törende eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra oyuncu Will Smith, komedyen Billy Crystal ve spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da konuşma yapacağı belirtildi. Yarın naaşı Louisville caddelerinde belirlenen güzergahta taşınacak efsane boksör Muhammed Ali, Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek. 

Ücretsiz biletlerin internette satılmasına tepki 
Aile sözcüsü Bob Gunnell, törenlere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, cuma günü "KFC Yum! Center"da düzenlenecek tören için ücretsiz bilet dağıtıldığını ve biletlerin kısa sürede bittiğini söyledi. Bilet alanlardan bazılarının bunları internette satışa çıkardığını gördüklerini ve buna çok üzüldüklerini anlatan Gunnell, bu davranışın yasal olmadığını ve Muhammed Ali'nin vasiyetiyle çeliştiğini belirterek bilet satışı yapanlardan tespit edilenler için suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

Mirası sevgi ve harmoni
Törenleri yönetecek İmam Zaid Shakir, Louisville'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhammed Ali'nin ölümüyle İslam dünyasının çok önemli bir değerini kaybettiğini belirterek, ünlü sporcunun mirasının sevgi ve farklı dini topluluklar arasında kurulacak harmoni olduğunu söyledi.
Editör: Haber Merkezi