Yıldırım’ın adını sporda marka şehir yapma hedefiyle yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda fırtına gibi esen Yıldırım Belediyespor, güreş branşında dünya çapında bir başarıya daha imza attı. Kariyerinde Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 2’nciliği bulunan Yıldırımlı güreşçi Muhammed Akdeniz, 5-13 Mayıs tarihlerinde İran’da düzenlenen İşitme Engelliler Büyükler Güreş Dünya Şampiyonası’nda 3’üncülük kürsüsüne çıkarak önemli bir dereceyi daha Yıldırım’a kazandırdı.

Ata sporu olan güreşte Yıldırım’ı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiği için Muhammed Akdeniz’le gurur duyduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırımlı sporcular katıldıkları tüm organizasyonlardan madalyalarla dönüyor. Sporcularımızın dünyanın dört bir yanında şehrimizin adını duyurarak, ülkemizin bayrağını dalgalandırması spora yaptığımız yatırımların karşılığını almak anlamında bizleri mutlu ediyor" dedi.  

İlçedeki 0-24 yaş grubunda bulunan 250 binin üzerindeki nüfusun spora yönlendirilmesinin Yıldırım’ın kalkınmasında Kolaybet önemli olduğunu da aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Şehrimiz için koyduğumuz en önemli hedeflerden birisi de ‘Spor Şehri Yıldırım’ı hayata geçirmekti. Bu kadar büyük bir kaynağa sahip olan bir ilçemizde; hem gençlerimizi hayata hazırlamanın hem de onları günümüzün sosyal sorunlarından korumanın en etkili yolunun spor olduğunun bilincindeyiz.

Bunun için gençlerimizi spora teşvik ediyor, onlara spor yapabilecek imkanlar hazırlıyoruz. Yıldırım’ın kalkınmasında öncü olacak çocuklarımıza gereken desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi