Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Mudanya Spor Salonu’nda yapılan şenliklere, Başkan Altepe’nin yanı sıra Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ve ilçedeki okullarda eğitim gören yüzlerce öğrenci katıldı.
‘Bisiklet’ ve ‘kay kay’ akrobasisinde dünyaca ünlü "Action Team" üyelerinin nefes kesen gösterilerinin de yer aldığı şenliklerin açılışında konuşan Bahis Siteleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceği olan çocukların sporcu, vizyon sahibi ve ahlaklı yetişmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Bursa’nın her ilçesinde, sporun teşvik edildiği faaliyetlerin hız kesmeden devam ettiğini bildiren Başkan Altepe, 17 ilçenin tamamında öğrencilere spor imkanı sunduklarını, malzeme desteği verdiklerini ve yarışmalarda başarılı olan kişileri madalya ile ödüllendirdiklerini ifade etti. Genç ve çocuklar için her türlü fedakarlığı yapacaklarını, onların sporla iç içe başarılı birer birey olmaları için Büyükşehir’in tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Onlar bizim gözbebeğimiz, Bursa ve Türkiye’nin geleceği. Milletimizin yarınlarını inşallah onlarla birlikte inşa edeceğiz. Milli ve manevi değerlerimize, bayrağımıza ve vatanımıza onlarla sahip çıkacağız” dedi.

Başkan Altepe, Bursa'da sporun her dalına ve sporculara ciddi destek sağlandığına da işaret ettiği konuşmasında, “Gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi için okullardaki ihtiyaçların giderilmesine kadar destek veriyoruz. Onların zamanlarını en doğru şekilde geçirmelerini arzu ediyoruz. Sağlıklı bir gelecek için spor şart. Bu ülkenin hedefleri var. Sağlıklı toplumları oluşturmak için kentlilik ve spor bilincini önemsemeli, örnek bir nesil yetiştirmeliyiz. Gençlerin başarısı, Türkiye’nin başarısı olacaktır” diye konuştu.

Şenliklerin açılışında söz alan Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ise, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerle Mudanya’ya ciddi anlamda değer kattığını söyledi. Mütareke binası ve Tahir Ağa Hamamı gibi tarihi eserlerin bir bir restore edildiğini, eski çarşı alanının düzenlenerek meydan haline getirildiğini, halk eğitim merkezleriyle sosyal yenilikler getirildiğini hatırlatan Çiftçi, “Bugün de ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi çerçevesinde ilçedeki tüm çocuklara spor yapma imkanı sunuluyor. Ben desteklerinin devamını diliyor, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker de okullara sağlanan spor ve malzeme desteği nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından sahne alan ve Bursa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren dünyaca ünlü ‘Action Team’ üyeleri, ‘bisiklet’ ve ‘kaykay’ akrobasisiyle büyük beğeni topladı. Çocuklar, tim üyelerinin gerçekleştirdiği hareketleri dakikalarca ayakta alkışladı. Öğrencilerin Başkan Altepe ile protokol üyelerine çiçek verdiği program, spor malzemelerinin ve madalyaların dağıtılması, hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi