2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 57 kiloda bronz madalya kazanan milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün kuşak sınavı sonrasında gençlere tavsiyelerde bulundu:

2024 PARİS OLİMPİYATLARINA HAZIRLANIYORUM

Olimpiyatlarda bronz madalya kazandım. Bursa’nın eksik olan olimpiyat madalyasını kazanarak tarihe geçtim. Bugünde İnegöl de ve burada olduğum için çok mutluyum. Benden sonra gelecek olan nesillere örnek olmak benim için büyük mutluluk. Gençlerimizin bir yerlere gelmesini çok istiyorum, bu yüzden burada olduğum için mutluyum gururluyum. 2024 Paris olimpiyatlarında altın madalya kazanmak için çalışmalarıma başladım. Altın madalya Bursa’ya geldiğinde daha mutlu olacağım.

GENÇLER ÇOK ÇALIŞARAK HEDEFLERİNE ULAŞABİLİRLER

Tabi ki her zaman başarılı olacağız diye bir şey yok. Çalışarak daha iyi yerlere gelebilirler. Ellerinden gelen her şeyi yapsınlar, mücadeleyi asla bırakmasınlar. Hepimiz başarılı olmak istiyoruz, fakat başarılı olamayanlarda var. Türkiye genelinde Olimpiyatlara 4 bayan sporcu katıldı bunlardan da biri benim. Buda büyük bir başarı. Onlarda neden birer Hatice olup daha iyi yerlere gelmesinler. Tabiki yapabilirler. En büyük iş ailelere düşüyor. Sonuna kadar çocuklarının arkasına dursunlar, onları desteklesinler. Çalışırlarsa hepsi birer olimpiyat şampiyonu olabilir.

Yıldırım Gençlik Spor Kulübü antrenörü Halim Yıldızhan kuşak sınavı sonrasında yaptığı açıklamada “Hatice Kübra’ya çok teşekkür ediyorum. Kuşak sınavımızda ve belge töreninde bizleri bugün yalnız bırakmadı. Başarılı sporcumuz Hatice Kübra’nın antrenörü Fikret Timuçin’in hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Hatice’de büyük emekleri var. Olimpiyatlarda kazandığı başarı ile bizleri gururlandırdığı için kendisini tebrik ediyorum. Bizler İnegöl’de sevgi ve saygı çerçevesinde geleceğe umutla bakabilen yetenekli sporcular yetiştirmenin gayretindeyiz. Kuşak sınavına katılım gösteren öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. İnşallah buradan yetişen yetenekli sporcularımız ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi