Turnuvanın açılış maçı öncesinde ise BSMMMO Başkanı Hüseyin Halil, bu yıl ki turnuvaya adı verilen ve korona sürecinde hayatını kaybeden Emir ES’in anısına, kardeşi Emin ES’e plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Ayrıca Başkan Halil, turnuvaya sponsor olan kurumlara plaket,  Şükrü Şankaya Futbol Okulu Tesisleri Saha Başkanı, Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Suphi Evke’ye de teşekkür çiçeği takdim etti.

BSMMMO Başkanı Hüseyin Halil bu yıl turnuvada 21 takımın olacağını ve her bir takıma ayrı ayrı başarılar dilediğini söylerken turnuvaya ismi verilen ve pandemi döneminde hayatını kaybeden Emin Es'i anarak sözlerine devam etti; "Pandemi döneminde  Emin kardeşimle beraber yitirdiğimiz tüm canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum Bu dönem turnuvamızı biraz değiştirdik. Ana değişikliğimiz ise bundan sonra turnuvanın finalleri her bir ilçemizde oynanacak. Bursa büyük bir şehir ve bu büyük şehrin tüm bileşenlerini turnuvaya dahil etmek istedik. Bir diğer değişiklik ise bu yıl ki sponsorlarımızdan birisi bir kadın futbol takımı kurdu. Odamızdan da bir amatör futbol takımı çıkaracağız.  İlerleyen haftalarda onların da şölenimizde bir maçını izleyeceğiz. Yine bu dönem ilerleyen haftalarda bir kadın hakemimiz olacak. Şenlik havasında başlayan turnuvamızın sakatlık yaşanmadan geçmesini ve Gemlik’te gerçekleşecek olan final maçına da bu kalabalıkla herkesi şimdiden beklediğimi ifade etmek istiyorum." dedi.

Konuşma sonrasında ilk düdük çalarken  26. Geleneksel Futbol Turnuvası Emir Es Sezonu başladı.

Editör: Haber Merkezi