Tabi ki bu spor hareketlerini az yağ içeren bir diyet eşliğinde gerçekleştirilmelidir aksi takdir istenilen sonucun elde edilmesi oldukça uzun zaman alacaktır.

Squat

Sıkı bir bacağa ve kalkık bir kalça için squat hareketini 18 tekrar ve 3 set halinde yapılmalıdır. Kadınlar için spor denilince akla ilk gelen spor tekniklerinden biridir.

Şınav

Üst gövdeyi güçlendirmek isteniliyorsa bu hareket 15 tekrar 3 set halinde uygulanmalıdır. Hareketin doğru yapıldığından emin olunmalıdır.

Chin up (Barfiks)

Üst kasların çalışması ve karnın daha ince görünümü için bu hareket oldukça idealdir.

Lunge

Bacakları ve kalçayı şekillendirecek olan bu hareket metabolizma hızını da arttırır ve kalori yıkımını hızlandırır. Bu egzersizi doğru uygulayabilmek için duruş pozisyonunda bir bacak öne doğru atılmalıdır. Ve atılan bacağın üzerine eğilmelisiniz. Aynı hareket diğer ayakta tekrarlanır. Bacak öne doğru atıldığında nefes alınır geriye giderken nefes verilir.

Pliometrik Egzersizler

Kardiyo ve güç egzersizi olan pliometrik egzersizler, direnci arttırır. Hareket ne kadar hızlı yapılırsa yakılan kalori miktarı da o hızla artacaktır.

Leg Lift

Alt gövdeyi çalıştıran bu basit ve etkili egzersiz evde televizyon izlerken bile yapılabilmektedir. Bu egzersizi yaparken karın kaslarını sıkmak unutulmamalıdır.

Plank

Oldukça popüler olan plank hareketi karın bölgesini, sırt bölgesini ve omuz bölgesini çalıştırır. En etkili şekilde yapılabilmesi için karın kasları sıkılmalıdır. Bu hareketi doğru yapabilmek için şınav çeker pozisyona yatılmalıdır. Dirsekler 90 derecelik açıyla bükülüp yere oturtulmalıdır. Vücut düz bir çizgi halinde olmalıdır.

Jump

Ayaklar omuz genişliğinde açılıp zıplayıp dizler karına çekilerek durulan yere kontrollü bir şekilde inilmelidir. Bu egzersiz bacak kaslarını etkili bir biçimde çalıştırmaktadır.

Editör: Haber Merkezi