Sentetik çim futbol sahası, doğal çim futbol sahası, halı saha, soyunma odaları, yemekhane, havuz, konaklama birimleri ve otoparkın da yapılacağı modern tesislerin ikinci etap çalışmaları hızla devam ediyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İnegölspor Başkanı Kani Ademoğlu ve İnegöl Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte Baykoca Mahallesinde yapımı devam eden İnegölspor tesislerini ziyaret etti.

İNEGÖLÜMÜZE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

Spor ve mobilya camiasının yakından tanıdığı bir süredir koronavirüsü tedavisi gören ve bugün hayatını kaybeden Kamuran Balkan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Başkan Alper Taban,'' Bugün spor camiamızdan, mobilyacılar odası genel sekreteri, bu şehirde yaşayıp bu şehirde iz bırakan Kamuran Balkan ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü, kederini hep birlikte yaşıyoruz. İnsanlarla ilişkileri güzel olan, gönlü zengin bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin, başta aile olmak üzere tüm İnegöl’ümüze ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.'' dedi.

MODERN TESİSE 20 MİLYONLUK YATIRIM

Yapımı devam eden modern tesisler ile ilgili teknik bilgiler veren Başkan Alper Taban, ‘’Bugün İnegölsporumuzun yeni İnegöl bölgesindeki tesislerini incelemeye geldik. Bildiğiniz gibi Sayın Alinur Aktaş Başkanımızın göreve gelir gelmez devam ettirdiği projeyi bizde bugün yerinde inceleyelim ve ne aşamada olduğunu görelim istedik. Yetkili arkadaşlarımızdan ara ara bilgi alıyoruz ancak bugün gelip yerinde görmek istedik. Bu bölgede yapılacakları hatırlatmak istiyorum. 2 adet 110x70 ebatlarında gerçek çim saha, 1 adet suni çim saha, 1 adet altyapı hizmet binası, şu an içerisinde bulunduğumuz bina da profesyonel futbolcu hizmet binası,  idari işlerin yürütüleceği binası olarak kullanılacak. Çalışmalar bitip yapımı tamamlandığında İnegölsporumuzun nasıl geçmişte yapılmış olan hizmet tesisleri vardı ise bugün de günümüzün teknolojisine uygun şekilde o gün ki aşkla tesislerimiz hizmet vermeye devam edecek. Yaklaşık 20 trilyonluk bir ihale bedeli ile bu eksikler hızlıca tamamlanacak. ‘’dedi.

TÜRK FUTBOLUNA YENİ İSİMLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDELİM

İnegölspor’dan Türk futboluna marka isimlerin yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Taban, ‘’İnegölspor’a özel bir başlık açmak lazım çok yakın zamanda kongre gerçekleşti. Kani başkanımızı tebrik ettik. Yeni bir heyecanla göreve başladılar. Tatlı bir rekabetin, güzel bir çekişmenin yaşandığı bir kongre süreci geçirdik. Kim seçilirse seçilsin İnegölsporumuzun hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürütecek. Kani Ademoğlu arkadaşımız ekibi ile beraber güzel işlere imza atacak. Malumunuz şu anda transfer süreçlerini de, alt yapıyı da tesisleri de her konuyu onlarla birlikte bizde takip edeceğiz. İnegölspor şehrimizin bir değeri dedik ama benim kongre sürecindeki konuşmamda da ifade ettiğim gibi son 10 yıla baktığımızda bizim futbolcu üretimimizin, markalaşmamızın eksik kaldığını görüyoruz. Sanki bir şeyler eksik kalıyor. Biz inşallah yeniden Türk futboluna Mutlu Topçu’lar, Cengiz Alp’ler, İsmail’ler, Ayhan’lar, Gökhan’lar yetiştirmeye devam edelim. Bu bir marka ve bizler Türk futboluna, dünya futboluna kazandırmış olalımBuradaki eksikliklerimizi irdeleyerek, sorgulayarak yeni dönemde bundan sonrasında çok daha güzel başarılar elde edeceğiz. İlerleyen zamanlarda bir üst lige ya da onunda üstüne süper lige çıkmak gibi taçlandırabilirsek Allah’ın izniyle bu şehri biz çok daha iyi bir şekilde herkese tanıtmış olacağız. İnegölspor bana göre o zaman gerçek bir marka değerine kavuşmuş olacak. Biz şehrimizin tüm dinamikleriyle, güç ve el birliğiyle, tribünlerimizle, taraftarımızla, yöneticimizle, iş adamlarımızla, tüm ilçemizle inşallah iyi bir noktaya getirmek istiyoruz.’’ dedi.

DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYELİM

Yapılan desteklerin bu şehrin çocuklarına önemli değer katacağını vurgulayan Taban, ‘’Buradaki çalışmaların normal şartlarda 2022 Ocak ayına kadar sözleşme tarihi var. Ancak burada yetkililerimiz öncelikli olarak bir tane çim sahayı hızlıca bu yıl içerisinde hayata geçirmeye çalışacaklar. İnegölspor’da hızlı bir şekilde burada idman yapabilmek anlamında istifade etmeye başlasın istiyoruz. Herkesin bu süreci sahiplenmesini ve destek vermesini bekliyorum. Çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.’’dedi.

Editör: Haber Merkezi