İnegöl Belediyespor organizasyonuyla devam eden yaz spor okullarında eğitimler tüm hızıyla sürüyor. İlk dönem eğitimleri Temmuz sonu itibariyle son bulan yaz spor okullarında, 1. Dönemde 400 sporcu eğitim aldı. Ağustos ayı itibariyle ikinci dönem eğitimlerine başlanan yaz spor okullarının yeni dönem kayıtları ise sürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her hafta gerçekleştirdiği yaz spor okulları branş ziyaretleri kapsamında bu hafta masa tenisi kursunu ziyaret etti. Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda devam eden eğitimlerde masa tenisi kursiyerleriyle bir araya gelen Aktaş, eğitimleri izleyip minik sporcularla sohbet etti.

DÖNEMDE 400 SPORCU EĞİTİM ALDI
Kursiyer öğrencilerle masa tenisi oynamayı da ihmal etmeyen Aktaş, ziyaret sırasında bir açıklama yaptı. Ülkemizin güzel yarınlarının teminatı olan çocuklarımızın yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri için tertip edilen yaz spor okullarında eğitimlerin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Aktaş, “1. Dönem eğitimlerimizi Temmuz sonu itibariyle tamamladık. Yaklaşık 400 çocuğumuz 9 farklı branşta eğitim aldı. İkinci dönemde de şuan için 300 çocuğumuz var ancak kayıtlarımız sürüyor. Muhtemelen yine 400 civarında çocuğumuzla ikinci dönemi tamamlamış olacağız” dedi.

ÇOCUKLAR MUHAKKAK BİR SPOR DALIYLA İLGİLENMELİ
Aktaş, her hafta bir yaz spor okulu branşını ziyaret ettiğini hatırlatarak “Bugün de masa tenisi branşımızı ziyarete geldik. Allah’a şükürler olsun belediye olarak imkanlarımız var, tesislerimiz var, hocalarımız var, ekipmanımız var ve dolayısıyla da bunları ilçe halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ben özellikle ailelere çok teşekkür ediyorum. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın kişisel ve fiziksel gelişimleri çok önemli. Muhakkak suretle bir spor dalıyla kurumsal olarak ilgilenmeleri, eğitim almaları çok önemli. Evet, bunlar yarın mühendis olacak, doktor olacak, öğretmen olacak, işçi olacak, mobilyacı olacak, çiftçi olacak farklı branşlarda iş ve işlemler yapacaklar ama özellikle bir spor branşında bu arkadaşlık ortamı içerisinde bu organizasyona katılmış olmaları, sosyalleşmeleri, özgüven kazanmaları kendilerinin ve ülkemizin menfaatine dönüşür” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULAR TÜRK SPORUNA KAZANDIRILIYOR
Başkan Aktaş, yaz spor okullarında eğitim alan sporcular arasında başarılı olanların Türk sporuna kazandırılması adına adımlar atıldığını da dile getirerek “İçlerinde kabiliyetli olan çocuklarımızı da hocalarımız takip ediyor. Onları Belediyespor’a ve Türk sporuna kazandırmak en büyük arzumuz. Ben bu vesileyle bu güzel etkinliğe katılan çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ederken, Belediyespor oluşumunun da ne kadar doğru bir proje olduğunu bir kez daha görmüş olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi