Bursa valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kulüplerle işbirliğinde olimpik spor dallarında başlattığı altyapı çalışmaları Meyvelerini vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda uluslararası alanda elde ettiği derecelerle spor kenti imajını kazanan Bursa Güreş, Binicilik ve Teakwondo Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının ardında başarısına bir yenisini daha ekledi.

İnegöl Belediyesporlu milli halterci Ferhat Ali Yazıcı, Avrupa Şampiyonası'nda 2 altın madalya kazanarak, Avrupa Şampiyonu oldu. Polonya'nın Nowy Tomysl kentinde devam eden U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nın 4. gününde Erkekler 69 kg da ülkemizi temsil eden Ferhat Ali Yazıcı, koparma ve toplamda 2 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olurken, kürsünün en üst basamağına çıkarak Polonya'da İstiklal Marşımızı coşkuyla okuttu.

Sağır'ın rekorunu kırdı
Ferhat Ali Yazıcı, koparmada 132 kiloluk kaldırışıyla altın, silkmede 159 kg ile 4., toplamda 291 kg ile altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı ve Avrupa şampiyonu oldu. Taner Sağır'da bulunan Türkiye koparma rekorunu da 132 kilo ile kıran Yazıcı'nın bu başarısı İnegöl'de büyük coşkuyla karşılandı.

Editör: Haber Merkezi