İstanbul ViaPort Asia Outlet Shopping’ten başlayıp Osmangazi Köprüsü üzerinden Bursa’da sona erecek 111 kilometrelik parkurda bin sporcu, Orhangazi şehir merkezinden başlayıp Bursa’da sona erecek 53 kilometrelik kısa parkurda da bin sporcu yarışacak. Gran Fondo Marmara Koordinatörleri Ömer Kafkas ve Kemal Pala ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayacak bu organizasyona da gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve ciddi sponsorluk destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Amatör Yol Bisiklet Yarışı Gran Fondo Marmara’nın Koordinatörleri Ömer Kafkas ve Kemal Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Dobruca Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık’ın katıldığı ziyarette Gran Fondo Marmara hakkında bilgiler veren Ömer Kafkas 24 Eylül’de 25 ülkeden katılımın sağlandığı ve 2 bin sporcunun katılacağı yarışın Bursa’nın tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

Dünya çapında tanıtım
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hem Bursa hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği bu organizasyonun dünya çapında tanıtım açısından önemli olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl yapılan yarışta İstanbul Bursa arasının 2 saat 18 dakikada kat edildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Osmangazi Köprüsü ile Bursa ile İstanbul’un ne kadar yakın olduğunu bir kez daha görmüş olacağız. Uzun parkuru 111 kilometre ve kısa parkuru 53 kilometre olan yarışa her türle desteği vereceğiz. Tüm sporseverleri de 24 Eylül’de yapılacak yarışları izlemeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi