İlçenin dört bir yanına spor tesisleri kazandıran Osmangazi Belediyesi’nin temelini geçtiğimiz Nisan ayında attığı Güneştepe Spor Tesisleri’ndeki çalışmalar son aşamaya geldi. Şehrin gelişim bölgelerinden Hamitler ve Güneştepe Mahallesi’ne değer katacak spor tesislerinde 34x54 ölçülerinde futbol sahası bulunuyor. Saha etrafında 300 metrelik koşu parkurunun yanı sıra, 320 metre kare alan üzerine inşa edilen kapalı alanlarda ise soyunma odaları, duşlar, kafe ve mescit yer alıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller’ hedefiyle her mahalleye spor tesisi yaptıklarını belirterek, "Spor tesisleri noktasında Osmangazi Belediyesi olarak ciddi yatırımları olan bir belediyeyiz. Her mahallemizde halı sahalarımız, basketbol sahalarımız bulunuyor. Osmangazi’yi sporun merkezi yapıyoruz" dedi.

Hamitler ve Güneştepe Mahallesi’nin gelişim bölgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Burada planlı bir şehirleşme ortaya çıktı. Belediye olarak, altyapı çalışmalarını ve sosyal donatı alanlarını yapıyoruz. Hamitler ve Güneştepe Mahallerimizin ortak noktasında spor tesisi ve hemen yanına yaptığımız yeşil alan ile  bölgede yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyoruz. Spor tesislerindeki inşaat çalışmaları tamamlandı. Futbol sahasının halıları döşendi. Çevre düzenleme çalışmalarının ardından önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Bu tesisler bölgenin canlanmasına katkı sağlayacak. Tesislerimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi