Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi, Mimarsinan Spor Kompleksi ve Sinandede Kadın Spor ve Cimnastik Merkezi’nde yer alan spor merkezinde miniklere hizmet veren çocuk cimnastik merkezleri, ayda 587 çocuğu sporla buluşturarak sağlıklı büyümelerine imkan tanıyor.

Öte yandan bünyesindeki tırmanma duvarları ve temel cimnastik eğitimi aletleri ile merkezler, profesyonel antrenörler eşliğinde verilen eğitimlerle miniklerin sosyal ve bedensel gelişimlerine destek sağlıyor.

 ‘SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI’

Okul yaşamının yanında çocukların küçük yaşlardan itibaren en az bir spor dalıyla ilgilenerek sağlıklı büyümeleri açısından Çocuk Cimnastik Merkezilerini ve spor tesislerini miniklerin hizmetine sunduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sporun, insanların sosyal yaşantılarına, okul ve iş hayatlarına da doğrudan pozitif etki ettiğini görüyoruz. Spor sağlıklı yaşamın en büyük anahtarı. Biz de yerel yönetim olarak gelecek nesillerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı ve başarılı yetişmelerine katkı sunmak amacıyla sportif ve sosyal çalışmalara ağırlık verdik. İlçemize yeni spor tesisleri, gençlik merkezi, kültür merkezi ve parklar kazandırmak için çeşitli çalışmalar yaptık. Bunu yaparken de tesisleşme anlamında önemli gelişmeler gerçekleştirdik. Sağlıklı bir yaşamın önemli basamağı olan sporu çocuklarımıza sevdirmek için de Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü’müz bünyesinde profesyonel eğitmenler eşliğinde kurslar düzenliyoruz. Tüm ebeveynleri, çocuklarını en az bir spor dalına yönlendirerek sağlıklı beden gelişimlerine katkı sağlamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi