Müsabaka öncesi basın toplantısı yapıldı. Türkiye Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Özbağkıran, Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Tesisleri'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, Bursa'nın sutopu branşında ilk kez bir milli karşılaşmaya ev sahipliği yapacağını söyledi.

Federasyon olarak sutopu branşını İstanbul dışına taşımak ve yeni takımların oluşumu için çalıştıklarını belirten Özbağkıran, "İstanbul'dan sonra Ankara ve Bursa'da böyle büyük bir organizasyonu yapacağız. Tüm sporseverleri desteğe bekliyoruz." dedi.

Türkiye A Milli Sutopu Takımı Menajeri Onur Sürek de Bursa'da su sporlarına ilginin büyük olduğunu vurguladı. Elemelerde 5. maçın İtalya ile yapılacağını dile getiren Sürek, "Bu ligde Avrupa'nın önde gelen takımları mücadele Tempobet ediyor. Öncelikli hedefimiz, millilerimizin tecrübe kazanması." diye konuştu.

Toplantıda, Türkiye Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Bora, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Sutopu İl Temsilcisi Nesim Güler hazır bulundu. Sporseverler, Türkiye ile İtalya arasında Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda 26 Nisan'da saat 20.00'de başlayacak maçı ücretsiz izleyebilecek.
Editör: Haber Merkezi