Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen organizasyona Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair- Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Akpınar, Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri Sevim Güllü, Teoman Güray, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, U11 Takımımız ve öğrenciler katıldı.

Organizasyon Fair-Play konulu fotoğraf ve karikatür sergisinin açılmasıyla başladı. Daha sonra Bursaspor U11 takımı almış olduğu  Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) "2015 IOC Başkanı Gençler Ödülü", Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) "2015 Fair Play Meşalesi Ödülü" 

Türkiye Fair Play Ödülleri "2015 Sportif Fair Play Büyük Ödülü" nedeniyle sahneye davet edildi ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Spor Dekanı Cenk Aydın ve Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Erdoğan Akpınar tarafından ödüllendirildi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yaptığı açıklamada, “ Bugün burada toplanmamızın nedeni Bursaspor U11 takımının dünyada almış olduğu ödülden dolayı Bursa’da toplanmış bulunuyoruz. Antrenörlerinin isteğinin yanı sıra kendilerinin de arzularıyla gerçekleştirdikleri olayın ardından bu ödüle sahip oldular. Genç bedenlerin gelişmesi açısından sporun ne Makrobet kadar çok önemli olduğunu hatırlatmaya gerek yok. Hepimizin spor ile bir şekilde ilgilenmesi gerekiyor. Sporun savaş olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Fair-Play ödülleri alan Bursaspor U11 takımımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra panelistler, Fair-Play üzerine katılımcılara görüşlerini aktardılar.     
Editör: Haber Merkezi