Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde  bu kez engelli öğrenciler buluştu.  Yüzüncü  Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte engelli bireyler hazırladıkları müzik, dans ve cimnastik gösterilerileri ile izleyici karşısına çıktı. Etkinliği,  Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllü, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli izledi.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte İstiklal Marşı’nın okunması sırasında Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri de işaret dili ile eşlik etti. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı yaptığı konuşmada engelli bireylerin eğitim sürecinde büyük emeği olan öğretmenleri ve velileri kutladı. Çorbacı, “Engelli bireylerle ilgilenen öğretmen ve velileri çok değerli yerlere koymamız gerekir. Bugün şenliklerin en güzel günü. Çok güzel ve önemli gösteriler yapılacak” ifadesini kullandı.

ÖĞRETMENLER GÖZLERİ KAPALI MAÇ YAPTI
Konuşmanın ardından Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) sporcuları bir maç yaptı.  Berabere biten müsabakanın ardından bu kez görme engelli bireyleri anlayabilmeleri  için 3 öğretmenin gözleri  kapatıldı. Gözleri kapatılan öğretmenler, görme engelli sporcularla müsabaka gerçekleştirdi.  Zil çalarak ilerleyen topu bulmakta güçlük çeken öğretmenler müsabakadan 2-0 yenik ayrıldı.

BUGES sporcularının ardından İpek Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından stafet gösterisi düzenlendi. Minder üzerinde takla ile başlayan gösteride öğrenciler daha sonra engelin üzerinden atlayarak miniklerin tuttuğu halkaların içinden geçti. Eğlenceli  gösteri engelli bireylerin oturarak balon patlatılmaları ile sona erdi.

Şenlikte Nilüfer Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin ritim gösterisi  ve halk oyunları, Alaaddinbey Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin dansı ile  Mithat Enç Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin cimnastik gösterileri beğeni topladı. Gösterinin sonunda açılan Türk bayrağı  da büyük alkış aldı.

Etkinliğin sonunda gösterilere katılan tüm öğrencilere Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllü tarafından madalya verildi.

Editör: Haber Merkezi