14 sporcu ile katıldıkları şampiyona da 6 birincilik, 6 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak müsabakalardan 14 madalya ile çıkarak iller arası müsabakalarda Bursa’yı temsil etme hakkını kazandılar.

Judodaki başarılarından ötürü öğrencileri tebrik eden Dürdane İlkokulu Ortaokulu Müdürü Nida Çayır “ Okul olarak katıldığımız bu müsabakadan böyle güzel dereceler elde etmekten çok gururluyuz. Tüm emeği geçen öğretmenlerimi ve başarılarıyla bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyorum.Bu müsabakanın ardından 6 öğrencimiz Bursa ilimizi gruplarda temsil etme hakkını elde ettiler. Tüm öğretmenlerimiz gönülden azimle çalışarak güzel başarılar elde etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Şeyda Aydoğan Öğretmenimiz de kendi branşında büyük başarıları olan, gayretleriyle öğrencileri için elinden geleni yapan değerli öğretmenlerimizdendir. Tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak hem okulumuzu, hem köyümüzü hem de İlçe ve İlimizi temsil etmek için gayret göstermeye devam edeceğiz. Destekleri için Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, tüm personelimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Milli Judocu ve Dürdane İlkokulu Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni  Şeyda Aydoğan, “ kısıtlı imkanlarına rağmen başarmayı kendilerine hedef edinen öğrencilerimizin  aldıkları madalyaların azmin ve çalışmanın en güzel örneği olduğunu gösterebiliriz. Dürdane Köyün’de yer alan köyümüzün spor salonu yok bu sebeple öğrencilerimiz bu kısıtlı imkanlarla hayallerine ulaştılar. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer HUYSUZ’un desteğiyle okulumuza gönderilen judo çalışma minderleri ile çalışıyoruz. 20 metrekarelik kullanılmayan bir dersliğimizi bu minderlerle Judo Salonuna çevirdik . Yerleşim yerimizin yakınında kulüp veya spor okulu bulunmadığı için bu tür faaliyetler okulumuzda çok daha önem arz etmektedir. Bu süreçte  Katkısı geçen öncelikle Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sayın Sezer HUYSUZ’a, Osmangazi İlçe Mill Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürümüz Nida ÇAYIR’a, Müdür Yardımcımız Elif Sena EFE’ye ve tüm çalışma arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen velilerimize ve en çok da öğrencilerime bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi